Fremtiden er fisk - fossil er fortid

Sveinung Rotevatn og Sverre Kleivkås er ikke blide på høgre om prøveboring i Lofoten.

Sveinung Rotevatn og Sverre Kleivkås er ikke blide på høgre om prøveboring i Lofoten. Foto:

Av

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besøkte Vestvågøy på tirsdag. Da benyttet lokallagsleder Sverre Kleivkås muligheten til å løfte viktigheten av vern av LoVeSe.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.PRESSEMELDING: I sitt forslag til nytt stortingsprogram har Høyre løftet opp konsekvensutredning av olje- og gassvirksomhet uten for Lofoten, Vesterålen og Senja. Det har vært en viktig sak i tidligere valgkamper, hvor Venstre og Høyre har vært dypt uenige. Lokallagsleder Sverre Kleivkås er tydelig på at saken fortsatt er like viktig.

- Det er uforståelig for meg at Høyre ønsker å løfte denne debatten. Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er noen av de viktigste og mest sårbare vi har. Utenfor Lofoten ligger de viktigste gyteområdene for torsk. For meg er det krystallklart at dette ikke er en ressurs vi vil risikere.

- Et oljeutslipp i disse områdene vil være dramatisk for fiskebestanden, og vil kunne endre økosystemet for alltid. Det er Venstre helt imot, sier Kleivkås.

Han benyttet muligheten til å løfte dette opp til statsråden, som var på besøk i Lofoten for å markere starten på Handelens Miljøfond nye storprosjekt «Rydd Norge».

- For Venstre har en av de viktigste seierne våre i regjeringssamarbeidet vært å verne Lofoten, Vesterålen og Senja for petroleumsaktivitet, sier Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

- Fisk er en ressurs vi har levd av i tusenvis av år, og vi vil leve av den i tusenvis av år til. Da er det ingen god idé å gamble med disse ressursene, sier Rotevatn.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken