Frustrert over situasjonen kommunen setter oss lyslag i når det gjelder gatelys!

#vestvågøy_mørkets_by

#vestvågøy_mørkets_by Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ikke sjønne æ kordan dåkker tænke, når det gjeld besparelse med å fjærne tilskuddet til lyslagan i Vestvågøy som e ca 1.1mill i året før alle lyslagan i kommunen ca 5500 lysstolpa. Men når dåkker finn nederst i kistebunnen at dåkker har 164.050,- t å dække elektrikker firma før å gå over samtlige lys stolper langs kommunal vei som er 1400, før så finne ut ka dåkker må ut m før å ha de ætter dagens standar.

Ja beklager den ser ikke æ!

Vest kommunen ikke klare og regne slikt ut uten og bruke svindyre konsulenter kan de bare hennvenne seg så har æ en go kalkulator dåkker kan låne!

For ca 2 år siden fikk alle lyslagan et pålegg om å fjerne gamle armaturer og eventuelt bytte pære slik at det ble max 70W, som lyslagene fulgte. Dette er utgifter lyslagene måtte stå før selv og mange har hat stor gjeld for og etterfølge deres pålegg og før eventuelt stormskader fra 2015...

enkelte lyslag har flere 100 stolper de belyser med få beboere som betaler, og er helt avhengi at kommunen betaler strømm utgiftene for at det skal være lys rundt i DERES kommune!!!

ja veit det er ikke deres vei, nei væll. Men det er DERES innbyggere?!

Nå med 30% økning av div kriminalitet hær på øya føle ikke vi beboera oss særli trygg, og kor ille blir det når alt av gate blir mørklagt?!

I Statens Vegvesen si Håndbok 264, nivå 2 står det:

1.2 Effekter av vegbelysning For motorkjøretøy er ulykkesrisikoen i mørket ca. 1,5 – 2 ganger så høy som i dagslys. Risikoen i mørket øker sterkere for unge førere enn andre aldersgrupper. Risikoen øker også mer for fotgjengere enn for personer som ferdes med motorkjøretøy.

Så den såkaldte at gatelys e Falsk Trygghet?! Ja d stæmme nu ikke i det hele tatt.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags