Gå til sidens hovedinnhold

Gang- og sykkelvei til stranda «under fjellet» - en kampsak for ditt parti i Vågan kommune?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har du lyst til å kunne bruke beina, sykkelen, barnevogna, rullestolen, rullebrettet, rullatoren eller de gode gamle rulleskøytene for å komme deg til den flotte stranda vår «under fjellet»?

Vi er mange i Svolvær som er veldig lei oss for at dette i all hovedsak ikke er mulig. Vi har flott gangvei frem til bebyggelsen på Multebærholmen, men derfra fins det kun en knøttliten sti innenfor autovernet med bratt steinur under som er livsfarlig å begi seg ut på med for eksempel barnevogn.

Ja, vi har prøvd, og vi har måttet snu med hjertet i halsen. Veistrekningen er ofte tungt trafikkert, og ingen tør å verken trille eller sykle i bilveien med barn om bord, langt mindre ta med en kjær bestemor eller bestefar på tur i rullestol eller med rullator. Med et så flott utfluktssted rett utenfor byen er det utrolig synd, både i «friluftsmenneskelig» og miljømessig forstand at man skal være tvunget til å bruke bil.

Når været tillater foretrekker de fleste av oss å spasere eller rulle i det fri fremfor å kjøre bil, og mange har heller ikke tilgang på bil av ulike årsaker. I fjor sommer og høst, da hver eneste dag innbød til utflukt i flere uker og måneder i strekk, var undertegnede og flere bekjente hjemme i mamma- og pappapermisjon.

Mang en gang endte turen med barnevogn eller sykkelvogn på asfalten ved Multebærholmen, fremfor at små og store barbeinte føtter fikk leke i sand og i vannkanten på den flotte stranda vår noen få hundre meter lenger bort. Å få gangvei helt til stranda vil være til enorm nytte og glede for alle folk i Svolvær by, unge og gamle, lokale og tilreisende.

Det vil utvilsomt løfte kvaliteten på byen som helhet, og ikke minst spare miljøet. Er det noen partier i Vågan kommune som tar utfordringen og vil hjelpe oss å jobbe for utbygging av gangvei til dette fantastiske friluftsområdet, som vi så altfor ofte dessverre ikke får benyttet oss av? Der dugnadsarbeid vil være mulig og naturlig stiller vi selvsagt manns-og kvinnesterke opp!

På forhånd tusen takk.

Kommentarer til denne saken