Betraktninger om turister i Henningsvær

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå synes jeg at denne tilstrømmingen av folk, biler og busser til Henningsvær går over alle støvleskaft. Er dette lille stedet dimensjonert til alt dette?

DEL

Leserbrev Folk går gjerne fem i bredden på veien her, og blir drittsur når en prøver å kjøre forbi. Er det slik vi ønsker å ha det? Hva med alle som kommer gående fra blant annet teltleiren som er opprettet på Engøya med ei øl eller to og kaster boksene fra seg, og de som går gjennom Henningsvær med ei øl eller to og drikker? Er Henningsvær det nye fristedet der det kan nytes alkohol i det offentlige rom uten at noen bryr seg? Hvor er politiet? Er det slik vi ønsker å ha det?

Engøya - et nydelig sted for friluft, rekreasjon og bærplukking. Det er bare å glemme. Her teltes det, og jaggu bajses det også. Hadde ikke vært noe problem dersom de hadde gjort som hundeeierne - plukket opp etter seg. Nei, bajs og dopapir über alles! Er det slik vi ønsker å ha det?

Hva med Trevarefesten midt i uka da vi vanlige dødelige skal på jobb? Her leies det ut hus til festglade folk som har ferie og skal på Trevarefest, og det er fest rundt ørene på oss fastboende til langt på natt. Er det bare jeg som er blitt sær og ønsker et par timer søvn om natta før jeg skal på jobb? Er det slik vi ønsker å ha det?

Hva med alle bilene som står parkert mellom Henningsvær og Rørvika? Er det ingen som har tenkt å gjøre noe med den problematikken? Det må sies at det er svært mange dårlige sjåfører som får leie bil i Lofoten, og svært mange dårlige bobilsjåfører fra Europa. Har opplevd mange alvorlige episoder der møteplassene har vært full av biler, og bare flaks har gjort at ikke flere sammenstøt har skjedd. Har også opplevd nestenkollisjon i Rørvika pga turister som ikke overholder vikeplikten i krysset. Er det slik vi ønsker å ha det?

Har opplevd at parkeringsvaktene nærmest jakter på fastboende, ikke bare i Henningsvær, men også i Kabelvåg, mens turistene som står blant annet på alle møteplasser mellom Henningsvær og Rørvika tilsynelatende er uberørt. Når parkeringsvakta «jakter» på Bring/Posten som skal levere til Coop i Kabelvåg, da begynner jeg å lure på hva som foregår her i kommunen. Er det slik vi ønsker å ha det?

Det er gått så langt at flere lokale innbyggere snakker om å flytte herfra. Folk er drittlei at det kun blir tatt hensyn til turister.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags