Høyres Hus - høstens kommunevalg i Vågan blir et verdivalg

Av
DEL

LeserbrevTrygt plassert i en fargerik fluktstol, lar vi tankene spinne fritt rundt de senere tiders lokale nyheter. En langt fra dagfersk Lofotpost kan berette at Vågan Høyre nå er rede til å velsigne byggerier like opp i femtende etasjehøyde. Samtidig meldes det at høyrelaget “selvfølgelig” “udiskutabelt” og “uomtvistelig” stiller seg positivt til at Høyres økonomiske velgjører, Christian Ringnes, skal få realisere sitt mammutprosjekt på bakketoppen i Gammelgata. Hva som er hønen og hva som er egget i denne sammenheng synes foreløpig noe uklart.

“Boller og brus Høyres hus” sa vi i sin tid, den gang hovedsakelig med henblikk på partiets noe yngre garde. Men den “pengesterke kjøpergruppe” som Christian Ringnes akter å kalle til sin syvende himmel borte i Gammelgata, er formodentlig langt mer fortrolig med Bollinger enn med boller. Går det som herr Ringnes ønsker, vil den samme kjøpergruppen, fra bekvem “top-floor” posisjon og formodentlig med et glass i hånden, kunne beskue nok et Ringnes-tårn nede på kaikanten, samt et gigantisk vertikalt stilt speilegg på åtte ganger fem meter oppe på Langåsen. Skulle så også Høyre få full uttelling, vil de to Ringnes-tårnene, over tid, få selskap av ytterligere et titalls tilsvarende høyhus som vil kringsette Svolvær sentrum.

Høyres preferanse for høyhus springer etter eget utsagn ut fra et sterkt ønske om derved å unngå “at det fylles ut flere vannspeil og tettes mer igjen,” Hvilke av de ni foreslåtte vannspeil Høyre angivelig vil verne, får vi imidlertid ikke vite. Derimot er partiet positiv til en rasering av vår felles skjærgårdsperle i Risøyområdet, med sprenging av svaberg, utfylling av havbunn, stenging av småbåtled og fordrivelse av fugler, dyr, blomster og ungdommelige småbåtentusiaster, alt dette til fordel for skarer av omstreifende bobilturister. Som man gjerne sier i politikken, egentlig er det ikke snakk om et enten eller, men om et både og.

Høstens kommunevalg i Vågan blir et verdivalg og meningene om de tema som her er nevnt vil naturlig nok være delte. Dette er til å leve med i et lokaldemokrati. I så måte er det jo prisverdig at Høyre nå har sagt klart ifra om hva en stemme på partiet vil kunne innebære. Her har andre partier åpenbart en jobb å gjøre.

Men vi for vår del blir nok sittende her i fluktstolen ennå en stund, i Nordlandssommerens evige dag.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags