Hva kan hver enkelt gjøre

Av
DEL

LeserbrevIdag skal æ være litt alvorlig.
Innimellom den alvorlige situasjonen vi har, så skal det fleipes - flikes - ærtes - og være småsprø og «tullat». Vi må ha humoren litt på lur, ellers blir det for kjedelig - vanskelig, eller for skummelt med all nedstengning og isolasjon.
Når det gjelder Covid19 så ser vi at den ekspotensielle kurven fortsetter utenfor Kina. Doblingstallene er fortsatt hver 4. dag, som jeg har omtalt tidligere.
Det er nu en uke siden myndighetene satte i verk tiltak, men vi ser fortsatt en innenlandsk ekspotensiell vekst. Og det mest skremmende er at over 9.000 helsearbeidere er i karantene!
Dette vil si at alle hofteoperasjoner-kneoperasjoner osv. osv. av ikke livstruende operasjoner må være på hold. man kan jo nesten tro at til og med helsevesenet IKKE har tatt viruset alvorlig-nok.
Jeg vil ikke først og fremst kritisere, for dette er noe helt nytt, som ingen har noen erfaring med forut. Det er betryggende å se at kommunen og våre lokale doktorer har sett situasjonen ganske klart.

Tall fra Italia – og snart fra Spania, og andre europeiske land er alarmerende. Titusener av døde og syke --- Guds fred med alle de. Og guds fred med alle de som kommer til å stryke med av viruset her hjemme.
Vi må alle forvente at vi kommer til å miste noen bekjente, venner, eller slekt.
Når det gjelder det økonomiske – vi er på full fart tilbake til de harde trettiårene. Børsene er snart halverte – massearbeidsløshet er, eller har allerede kommet. Lønninger vil ikke lenger få vekst – trygder vil ikke øke. Kjøpekraften vil reduseres på grunn av inflasjon.
For min del er dette ikke kritisk – jeg har opplevd fattigdom før, og kan nok klare noen dager uten så mye «godt på skiva». Men det vil nok merkes på yngre generasjoner som er forvendte med enorm velstand.

Hva kan vi enkelte gjøre i denne situasjon – tja, si det ...
Selv er jeg ganske handikappet for tiden, og klarer ikke så mye fysisk. Det eneste jeg kan gjøre er å holde meg mest mulig hjemme, så jeg ikke skal belaste helsevesenet unødig – om mulig. Så baker jeg noen hjemmelagde brød til naboene – så lite, så lite – ikkje har æ mange pengene, og lite kan æ bidra med.
Men ALLE kan bidra i denne vanskelige tiden – utenom de som gjør helteinnsats og går på arbeid! Heia dokker!
Tel dokke andre: HOLD DÆ FØRR SVARTE HEIME!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags