Jeg ser med stor bekymring på rus og psykiatri

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser med stor bekymring over hvor mange med rus/psykiatri i Vestvågøy hvordan de bor og eksisterer. Det som forundrer meg er at de plasserer de med denne diagnosen i et boforhold som er utrolig vanskelig og komme seg ut av. Kommunen har bygget på et lite område hvor mange bor vegg i vegg. Jeg kjenner flere av rus/psykiatri som ønsker og komme ut av rushelvete, de blir fengslet for diverse kriminelle handlinger og under soning blir de sendt til avrusing, men hva hjelper det da det ikke finnes ettervern i kommunen.

De kommer tilbake til kommunen og havner på kjøret igjen. Det finnes mange flotte ungdommer blant disse som ønsker og komme ut av miljøet, men dessverre så skjer det ikke. Vi skal ikke bare skylde på kommunen og hjelpeapparatet. De som sliter, har en jobb med seg sjøl også for og forhindre at de kommer i uføre etter endt soning og avrusing.

Det burde iverksettes et bokollektiv som hadde ansvar for disse personene over tid med for eksempel gårdsdrift. Det ble prøvd på Gimsøy for mange år sia men dessverre ble det nedlagt. Det er dessverre mange familier som går i oppløsning på grunn av deres unger kommer i miljøet og ikke vet hva de skal gjøre eller hvor de kan få hjelp. Vi veit jo at narkotikaselgere ikke bryr seg om annet en profitt. De er jo begynt på barneskolen og lure ungene til og prøv stoff. Har man bare hatt resept på hvordan man kunne hjelpe, så har det vært enkelt. Hvis det er noen som føler for og prøve og hjelpe ungdommen så kun man ha organisert ilag med offentlige etater. Jeg har litt info i miljøet og veit litt.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags