Hvorfor skal Lofoten handelspark bygges på god matjord?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevPå Landbruksdirektoratets side finner vi en dårlig statistikk. Sortland og Vestvågøy er de kommunene i Nordland som har regulert om meste matjord til utbygging de siste 10 åra.

I dag produserer vi under halvparten av den maten vi spiser i Norge. Resten må importeres. Dette har vi mulighet til fordi vi for øyeblikket er et av verdens rikeste land og fordi noen er villige til å selge mat til oss.

Vi vet lite om hva fremtiden vil bringe, hvordan verdenssituasjonene og klimaendringer kan påvirke vår mulighet til import av mat,

Det er derfor utrolig korttenkt å bygge ned god matjord. Når arealene først er bygget ut, skal det veldig mye til for at den igjen kan brukes til å produsere mat på.

I Leknes sentrum og på nord-sida/"by-sida" av E 10, finnes arealer som ikke er utbygget. Nordland fylkeskommune fant arealer til å bygge midlertidig videregående skole i sentrum. Vi oppfordrer andre utbyggere til å være like kreative for fremtidige utbyggingsbehov. Tenk fortetting av bebyggelse, tenk jordvern!

Vestvågøy bondelag v/Solveig Utvik

leder Vestvågøy bondelag

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags