Hva med å gi Kabelvåg et velfortjent løft?

Utdanningstilbud er et lim i lokalsamfunnet. Derfor bør Nordland kunst- og filmfagskole bestå.

Utdanningstilbud er et lim i lokalsamfunnet. Derfor bør Nordland kunst- og filmfagskole bestå. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTettstedet i Lofoten med postnummer 8310 er et lite tettsted. Men for en historikk. Hva med å gi Kabelvåg et velfortjent løft?

Selve limet i ethvert samfunn er arbeidsplasser og utdanningstilbud. Dernest kulturmangfold. Derfor er videre drift av Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg viktig. Veldig viktig. Det handler både om arbeidsplasser, og en verdifull utdanningsinstitusjon. Skolen holder også et høyt faglig nivå. Er det noe dette tettstedet ikke trenger mer av er det nedleggelser. Det kan bidra til at flere flytter.

Jeg husker jeg som liten gutt gikk og handlet på kiosken i Torggata. Det duftet alltid så godt av sjokolade og fersk frukt i lokalet. Men stadig mer har forsvunnet fra sentrum i Kabelvåg. Selv om det var et yrende folkeliv på slutten av 1800-tallet, særlig under lofotfisket, har Svolvær nå tatt over som ledende handelssted i Vågan. Og turistene setter ofte heller kursen mot Henningsvær.

Mange trives i Kabelvåg. Stedet har både sjel - og potensiale. Men kanskje er det blitt offer for sentralisering. Det er synd. Skal Kabelvåg få et løft må politikerne bidra med en aktiv (lokal)politikk. Det forutsetter at innbyggerne har en jobb å gå til. Eller skoler og kulturtilbud. Nordland fylkesråds forslag til å avvikle finansieringen av kunstskolen er tragisk. Fylkeskommunen forslår også å avvikle fiskeriutdanningen i Lofoten. Det er betimelig å spørre: Fortjener folket slike politikere?

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags