Skuffende vedtak i kommunestyret - basseng i Kabelvåg må utredes nå!

Av
DEL

LeserbrevI dag busser vi elever fra og med 1. klasse til Svolvær, og på rasfarlige veier til Henningsvær for noen få bassengtimer per år. I Svolvær og flere andre steder i kommunen har elevene i årevis hatt en vesentlig mye bedre svømmeundervisning enn oss.

Nå er det oppstått en situasjon der Svolvær-bassenget må renoveres, og om få år vil det samme behovet melde seg i Henningsvær. I kommunestyret på mandag ble det vedtatt å utrede muligheten for å bygge nytt basseng i Svolvær. «Flere muligheter enn med dagens basseng» er blant argumentene for å bygge nytt. Opposisjonen (Rødt, SV og Ap) foreslo å utrede muligheten for å bygge nytt basseng i Kabelvåg i forbinelse med bygging av ny skole, og renovere dagens basseng i Svolvær. Forslaget ble nedstemt av posisjonen (H, Frp, Venstre og Sp). I avisa kunne vi lese at det blant annet ble argumentert med at Kabelvåg allerede har fått sin idrettsarena, Kong Øysteins hall. Jeg klarer ikke å se relevansen i poenget, i tillegg er det vel nesten som å si at «ja, men Svolvær har fått sitt kulturhus». Hallen i Kabelvåg er hele kommunen sin hall, akkurat som at kulturhuset også er det.

Det hadde vært flott med et basseng i Svolvær der vi f.eks. kunne ha arrangert svømmestevner, blitt enda en turistattraksjon, og hatt rehabiliteringsmuligheter i terapibad. Men er det ikke aller viktigst at ungene våre som bor langs havet får ei god nok svømmeundervisning? Når vi ikke kan få alt vi ønsker oss så må vi ta noen valg. Da er det viktig å i det minste kunne sammenlikne alternativene og kostnadene. Basseng i Kabelvåg må utredes nå, før byggestart av ny skole.

Vågans nest største tettsted er i vekst, og har blant kommunens verste svømmeundervisning. Da er det trasig og skuffende å se at posisjonen ikke en gang ønsker å se på muligheten for et tilbud.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags