Nye arrangører med strålende countrydebut: Dette vil ha mer av!

VIL HA MER: Fredag fikk Vassendgutane Lofothallen til å koke. Også lørdag var Lofothallen fullstappet av glade mennesker. -Vi vil ha mer av dette og gleder oss til neste år, skriver Lofotpostens journalist Kai Nikolaisen.

VIL HA MER: Fredag fikk Vassendgutane Lofothallen til å koke. Også lørdag var Lofothallen fullstappet av glade mennesker. -Vi vil ha mer av dette og gleder oss til neste år, skriver Lofotpostens journalist Kai Nikolaisen.

DEL

KommentarI 2000 startet Stig Tore Johansen, Magne Kjærstad, Tore Solheim og Trond Larsen Lofoten Countryfestival. Fra en sped begynnelse har festivalen vokst til å bli den største countryfestivalen i Nord-Norge.

I fjor ga de fire cowboyene seg, og overlot festivalen til IL Blest.

Det er ingen enkel oppgave å føre et så stort og tradisjonsrikt arrangement videre. IL Blest var klar på at de skulle ta vare på det beste fra tidligere festivaler, men også bringe inn nye elementer. Med gode råd og innspill fra de tidligere arrangørene så holdt de ord.

Et av de nye elementene var å bruke Lofothallen både fredag og lørdag. Dette i tillegg til Festivalteltet.

Fredagen i Lofothallen hadde en ungdommelig profil med Vassendgutane, Daisy Duke Dawgs og Charlie Rackstead & the Sticklesbergen Rambers. Det ble en skikkelig innertier.


Lokale Daisy Duke Dawgs slo an tonen for kvelden. Deretter gjorde Charlie og hans gutter en flott opptreden med humoristisk country. Men uten forkleinelse for noen. Da Sindre Aam og resten av gutta i Vassendgutene kom på scenen så eksploderte nærmest Lofothallen. Vassendgutane er kjent som et godt liveband, men vi har ikke sett de bedre enn fredags kveld. Folk danset, klappet og sang, og kanskje er fredagskvelden den kvelden med størst stemning i festivalens historie.

Ubetinget suksess er ordet, og arrangørene var så fornøyd med fredagskvelden at konserten med Charlie Rackstead i Festivalteltet lørdag formiddag ble gjort til en gratiskonsert. Nok en innertier. Her koste gammel og ung seg, og kanskje burde en gratiskonsert lørdag formiddag bli en tradisjon.

Suksessen i Lofothallen gjorde at det selvsagt ble mindre folk i Festivalteltet enn tidligere år. Men de rundt 400 koste seg i teltet, og dra til sammen over 2000 ut på byen en fredags kveld er det ikke alle som klarer.

Også i lørdag kveld var det fullt og kjempestemning i Lofothallen, og countryhelga må karakteriseres som en suksess.

Selvsagt møtte arrangørene på noen utfordringer, men ikke større enn at det løste seg.

Lofotposten snakket med de fleste av artistene, og de var fulle av lovord.

– For en fantastisk festival og de nye eierne hadde virkelig lagt seg i selen for en perfekt gjennomføring, skriver Ståle Kversnes i PK & Dansefolket på sin Facebook-siden.

De over 200 frivillige med festivalledelsen i spissen får bestått meget godt etter debuten. Vi får også håpe at IL Blest får noen velfortjente kroner i klubbkassa.

Nå har de lagt lista, og den har de lagt høyt. Vi er spente på neste år, som også er 20. gang festivalen arrangeres. To dager i Lofothallen må videreføres, og over samme lest som i år.

Hvem kan toppe Vassendgutane/Charlie Rackstead på en fredag? Det å finne rette artister er ikke lett, og heller ikke billig.

Jeg tillater meg å komme med noen forslag, og mener at en gjeng med hallingdøler som utgjør Hellbillies har vært perfekt for en fredag i Lofothallen. Bandet har utviklet seg fra et countryband og til et røft countryrockband, og treffer et bredt publikum.

På lørdag er det mange å velge mellom. Toppnavnet trenger etter min mening ikke å være amerikansk. Jeg velger å kaste ut et litt utradisjonelt navn. Lasse Stefans er nok mest kjent som danseband, men de er også et utmerket countryband. I den settingen som er i Lofothallen på lørdag så tror jeg dette ville slått an. Supplert med norske Hilljacks tror jeg at også neste års countryhelg kan bli veldig bra. Når det er sagt så har jeg fullt tiltro til at festivalledelsen tar de rette valg.

Alle som har bidratt til at Lofoten Countryfestival og Høstvekka ble en kjempesuksess fortjener en stor takk. Dere kan med stolthet lene dere tilbake og være trygg på at alle som var på Leknes i helga satte pris på denne jobben dere gjorde.

Vi gleder oss til neste år for dette vil vi ha mer av!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags