Kommunenes koronakrisepakke skal holde hjulene i gang!

Kari Anne Bøkestad Andreassen og Siv Mossleth

Kari Anne Bøkestad Andreassen og Siv Mossleth Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Koronasituasjonen er vanskelig for oss alle, på mange plan. Flere gode tiltak er iverksatt for å redusere de negative økonomiske konsekvensene, men utfordringene fremover er fortsatt store. Det er allerede svært mange permitterte, næringslivet rundt om i landet er sterkt presset, og det vil ta lang tid å få opp aktivitetsnivået uten ekstraordinære tiltak. Senterpartiet ønsker å sette kommunene i stand til å skape aktivitet og arbeidsoppdrag, slik det ble gjort under finanskrisen i 2009. Prosjekter skal kunne settes i gang raskt, for å holde hjulene i gang lokalt.

Senterpartiet ønsker en koronakrisepakke i tillegg til det som allerede er vedtatt. Det må bevilges 5 milliarder ekstra til kommuner og fylkeskommuner, med fordelingen 80/20. I tillegg må spesielt hardt rammede kommuner, der andelen permitterte er spesielt høy, få ytterligere 500 millioner. Pengene skal gå til vedlikehold og investeringsprosjekter. Det forutsettes minst mulig byråkrati, midlene overføres til kommunene som rapporterer på bruken i ettertid. Det er en selvfølge at til enhver tid gjeldende smitteverntiltak følges.

Alle som husker finanskrisen, husker også at de ekstraordinære tiltakene bidro til aktivitet og arbeid. I Nordland vet vi at situasjon er prekær for mange bedrifter, og kommunene lever i stor økonomisk usikkerhet. Vi trenger en større kommunal krisepakke nå, for å sikre at sårt trengte tiltak gjennomføres, for å holde folk i arbeid, og for at kommunene skal berge seg gjennom denne vanskelige tiden.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken