Gå til sidens hovedinnhold

Korpset savner utstyr

Artikkelen er over 2 år gammel

Buksnes skole- og ungdomsmusikk har gjennom årenes løp lånt ut utstyr som instrumenter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære tidligere medlemmer, tidligere foresatte og BSUM-venner


Buksnes Skole -og Ungdomsmusikk savner mye utstyr, blant annet uniformsjakker til musikant og drill, allværsjakker, drillstøveletter, trompeter, horn, klarinetter, althorn, notehefter, drillstaver og mye mye mer.

Korpset har arrangert innsamlingskonsert hvor det var mulig å komme å høre på våre flinke musikanter og samtidig levere inn det man måtte ha hjemme. Oppmøtet fra foresatte var godt, men kun én familie kom for å levere inn effekter. Vi har også annonsert våre øvingstider på Facebook, hengt opp plakater og snakket med folk. Likevel sitter vi med bare 19 av 50 uniformer, altfor få allværsjakker og så altfor få instrumenter. Det er ikke for å være frekk, men hva gjør du med den uniformsjakken? Henger den til pynt i hjemmet? Eller ligger den i en bod og støver bort? Hva skal du med et instrument hvis du ikke spiller på det?

For å kunne motivere og engasjere våre musikanter, må vi ha gode instrumenter å spille på. Hvis vi da sender inn den ene kornetten vi har til reperasjon, har ikke musikanten noe å øve på i mellomtiden. Vi må ha uniformer som passer til alle når vi skal ut og marsjere. Vi må ha noteklyper, notehefter og allværsjakker til alle. Og vi må få tilbake det som korpset har jobbet hardt i flere år for å få råd til.

Så, når tirsdag kommer, stikk innom på korpsøvelse. Lever inn den jakka. Ta deg tid til noe så lite, for det betyr så mye for oss.

Kommentarer til denne saken