Tid for å gå mot venstre

Jann Sahl.

Jann Sahl. Foto:

Av

Stillstand kan ikke være et alternativ. KrF må ta et valg. Tiden er moden for et samarbeid med Sp og Ap.

DEL

LeserbrevDebatten går friskt etter Knut Arilds tale. Det er bra. Men enkelte ting forundrer. Når lederen for KrFU offentlig gir uttrykk for at hun er på «Team Erna», så synes jeg det er på tide å rope et varsko. Som medlemmer i KrF/KrFU er vi alle med på «Team Knut Arild» eller i alle fall «Team KrF.» Vi er ikke på «Team Erna» eller «Team Jonas».

KrF et sentrumsparti som kan finne gode samarbeidspartnere på begge sider av høyre/venstre aksen. Vi er ikke et borgerlig parti og heller ikke et sosialistisk parti. Vi må ikke redusere oss selv til å bli definert av andre partier, men tvert i mot framheve at vi står på egne ben med vår egen politiske agenda som vi søker flertall for.

Det forundrer meg også at flere av våre valgte stortingspolitikere og andre svært erfarne KrF politikere er mer opptatt av å lytte til Erna Solberg og verne om hennes regjering, enn å støtte vår egen partileder og hans kamp for å løfte partiet opp og fram.

Sannheten er at vi har støttet Erna og hennes regjering så lenge at vi nå er i ferd med å utslette oss selv. De siste meningsmålingene før Knut Arilds tale målte KrF på tretallet, og en måling ga oss kun en stortingsrepresentant. Velgerne har forlatt oss i hopetall. Dette kan vi ikke slå oss til ro med lenger.

Heldigvis har vi en partileder som har forstått alvoret, og som nå tar grep for reise partiet igjen. Dette har vi ventet lenge på, og flere av de som nå kritiserer lederen for de grep han tar, har selv vært sterke pådrivere for å få Knut Arild til å vise vei.

Knut Arilds tale ble svært godt mottatt både i KrF, i media og langt ut over partiets grenser. Han la en politisk plattform i bunnen som grunnlag for å søke makt, og rådet partimedlemmene til å velge samarbeid med Sp og Ap.

Det valget falt ikke i god jord hos alle. I frykt for at partilederen skal lykkes har stortingsrepresentantene Grøvan og Reiten fremmet et tredje alternativ til avstemming: «Fortsette som støttespillere til den sittende regjering.»

Forstå det den som kan, samme medisinen som har ført oss til det bunnivået vi har i dag. Jeg håper virkelig at de som skal på landsmøtet aviser dette forslaget.

Det er tid for veivalg for KrF. Selv er jeg overbevist om at vi må vende oss mot Sp og Ap for å forhandle en plattform som kan danne grunnlag for regjeringsdannelse. Høyre og Arbeiderpartiet er ikke så ulike som de prøver å fremstille det. Mange viktige saker for KrF går på tvers av skillet høyre/venstre, og i økonomisk politikk har KrF mer å hente sammen med Ap enn Høyre.

Nå er det tid for å bryte opp og bli med «Team Knut Arild» på veien mot regjeringsmakt, og forsterket innflytelse for Kristelig Folkeparti.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags