Skiløype i Kabelvågmarka

Av
DEL

LeserbrevEn laang redegjørelse fra K/S Ski med alibi fra Kabelvågmarkas venner om årsak til at der ikke kjøres løyper i Kabelvågmarka så langt, skyldes brudd på avtale(?) med Vågan kommune om noe sprengning for å komme inn i løypenettet med tråkkemaskin.

Det kan se ut til av artikkel at denne situasjonen kan vare ved. Det har allerede gått 4/5 måneder siden avtalen ble gjort, og vi er kommet til februar måned og har kanskje vel 2 måneder igjen av vinteren?

Men hvorfor kan ikke tråkkemaskinen nå like gjerne stå ute i Kabelvåg/Eidet som i Kongsmarka? Greitt nok at snøforholdene så langt har vært bedre i Kongsmarka, men nå er det helt greitt å kjøre her i Kabelvåg. Det er løypenettet i Kabelvåg som gjennom årtider har gitt skiløpere i Vågan et løypenett både for å gå og trene i. Kongsmarka har ingen slik tradisjon. Dersom så steinen sprenges så kan maskinen også brukes i Kongsmarka.

Undrer meg likevel over at ikke alternative løsninger for å lage løyper i Kabelvåg er vurdert/gjort. Man kunne ha brukt en snøscooter/firhjuling med en sporsetter og gjort noe for å komme brukere av Kabelvågmarka i møte. Det spares jo en god del diesel så langt på å slippe å kjøre i Kabelvåg nå, og de pengene kunne vært brukt til drivstoffutgifter her. Når så i tillegg noe av inntektene ved kaffesalg på skihytta brukes til støtte for K/S ski, så ville vel det være naturlig å bruke til dette. Forøvrig kunne vel også Kabelvågmarkas venner være med på ei slik løsning.

Har det vært forsøkt på fra K/S ski og Kabelvågmarkas venner på alternative løsninger, eller venter alle på at Vågan kommune/entreprenør får "fingeren ut"?


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags