Er det noen av Lofotpostens lesere som gjenkjenner motivet ?

Nordlandsjekt Axel Revold

Nordlandsjekt Axel Revold Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Min gamle onkel Axel (Revold) var også kjent som en av lofotmalerne. Han var elev av Henri Matisse, og utførte en hel del større utsmykninger som fresco. (Bergen Børs, Oslo Rådhus, Nordlandsbanken, Fredskapellet i Narvik, Bjerkvik Kirke m.m.) .

Han malte også mange bilder med motiver fra Nord-Norge, og han jobbet i flere år i Lofoten. Det er først i ettertid at det har vært mulig å få oversikt over bildene hans, takket være muligheten til å søke på internett.

Så fant jeg dette bildet, som henger på gamle Sjøfartsmuseet (nå Maritimt museum). Jeg synes det er spesielt flott, både motivet og de sterke fargene på fjell, himmel og hav. Axel ble spesielt kjent som en dyktig kolorist og kubist. Han var professor på Statens kunstakademi i en årrekke.

Jeg er selv fra Narvik og har reist mye rundt i Nord-Norge, men jeg greier ikke å lokalisere motivet til noe spesielt sted. Synes det kan ligne på mange steder. Jeg tror han opererte mest området fra Hamarøy Lofoten og Vesterålen. Kanskje har onkel Axel ganske enkelt diktet opp landskapet ut fra egen fantasi, men det tror jeg egentlig ikke han ville finne på.

Derfor håper jeg at det finnes en leser av avisen som kjenner seg igjen. Hvis Lofotposten legger ut bildet, håper jeg det ytes rettferdighet mht. å få frem fargene.

Har du informasjon, send til johrev@gmail.com.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags