Svar til Lena Hamnes sin 8.mars-appell

Lena Amalie Hamnes holdt appell i Svolvær på kvinnedagen.

Lena Amalie Hamnes holdt appell i Svolvær på kvinnedagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommentar til Lena A. Hamnes sin 8. mars- appell som ble skrevet i Lofotposten 11. mars 2019.

DEL

LeserbrevAppellen er i utgangspunktet særdeles god, men undertonen i appellen var et knivstøt rettet mot Høyres abort samarbeid med KRF i sittende regjering. Det ble mer et valgkamp rop om hvor feil Høyre kan ta. Mye av det Hamnes refererer til er riktig, men mørketallene av misbruk og mishandling av spesielt unge barn, kvinner og unge menn er trolig mye større og grovere enn først antatt. Jeg hørte på talene til Nora og Ihne på 17 år som fortalte om mobbing, likelønn og hets på SOME.

Deretter gikk jeg!

Les Lena Hamnes sin 8. marsapell her

Abort

Abort er et hett tema som burde være oppe til debatt oftere. Frem til i dag, har vi utvidet abortloven, kunstig befruktning og adopsjons rettigheter er strukket til det ytterste.

Å være litt konservativ i tankegangen, eller ønske et skritt tilbake bør saktens ikke bety at sittende regjering går tilbake på kvinners rettigheter for fri abort. Hvordan kan vi enda bedre forebygge unge kvinner til et mer bevisst valg. Abortspørsmålet er vanskelig for vi snakker om et liv. Her bør det også nevnes at det ikke er tilrettelagt for unge å få barn uten jobb. Det er heller aldri snakket om hva det koster å få et barn. Heller ikke om hvor mange aborter en kvinne bør få. Vi kvinner føder og jeg mener vi gjør det ganske så bra. Det er bra med debatter og her bør det debatteres mer.

Sykehusene fylles opp

I dag har vi et sykehusproblem av plassmangel. Folketallet er stigende og fødselraten er synkende. Det betyr interne stridigheter, hvilke avdelinger kan slåes sammen og hvor kan penger spares. Å reise hjem fra sykehuset to dager etter fødsel er ok om alt er greit. Her må det påpekes at hjemmebesøk er også mulig og at helsestasjonen er også en god instans. Det er du som kvinne som velger. Er kvinne, eller barnet for dårlig etter fødsel blir ingen kastet ut av sykehuset.

Hverdagsligesysler

I dag med SOME, er nyhetene gamle nesten før de har sett dagens lys, med Mr. Trump som forbilde er det lett å skjønne hvorfor hets blir et «populært» utrykk. Trump gjør det å være slem og herskesyk nesen lovlig. Her får vi et fokus som bryter alle barrierer i negativ forstand. Det sammen skjer i de hverdagslige sysler hvor oppkok av rykter og regelrett styggsnakk, dårlig oppførsel og nedsnakking inntrer. Dessverre er det slik, dette får fort ringvirkninger som adopteres av små og store ører. 8. mars er en felles dag for alle kvinner, men ikke i Hamnes øyne, her er det de røde som råder, det er synd for et felleskap drar sterkere en et mindretall. Min mormor ga meg et råd da jeg var ung, det lød: «Liv, om du ikke vil ha barn skal du ikke legge deg med en gutt.»

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags