Da kommer en sværing av en mann rundt hushjørnet, og æ sier hei! Han brølte: KOR I HELV....... KOMMER DU FRA?

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Var på besøk på Laupstad i forbindelse med en 75-årsdag. Tok denne turen som en liten ferie samtidig. Kom til fine Laupstad med de majestetiske fjellene, og en nydelig natur.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Er så vakkert i Lofoten. Alle de fine sauene, og de søte lammene som koset seg i Guds frie natur. De var nok glade for å komme ut av båsene.

Dokker som bor her er heldige som bor akkurat på denne flotte plassen.

Kom hit med et vennepar som bor på Laupstad. Hadde gledet meg til å gå i fjellet, eller bare rusle rundt å kose meg i den storslåtte naturen. Været var ikke på min side, det regnet stort sett hele tiden, men noen soldager ble det også.

Tilbrakte hele pinsen på Laupstad, men min første tur gikk til Liland på Kristi Himmelfartsdag. Nydelig SOL. Ruslet bortover veien, traff bare hyggelige mennesker.

Alle jeg møtte sa hei og smilte.

Møtte unge, eldre, barn, hunder, og sauer.

Til og med de som passerte meg i biler smilte. For noen hyggelige mennesker tenkte jeg. Gikk helt til veien sluttet, gjennom skogen, og gikk grusveien ned.

Møtte ho "Randi" en trivelig dame som jeg pratet med.

Dagene gikk. Tok meg en kveldstur etter veien mot Higraf.

En del søppel lå i gresset ved veikanten. Jeg er en naturelsker, og bruker å ta opp hvis jeg har en pose i lommen, men denne gangen hadde jeg ikke.

Plukket opp en liten "iskaffekartong" på tilbaketuren. Var nesten kommet til huset der jeg bodde, og kastet kartongen i en søppeldunk som stod ved veien. Den var helt tom den dunken. Plutselig hører jeg et kraftig dunk fra et stuevindu!


Der så jeg en kraftig gråhåret eldre mann, ble vinket inn til huset! Oi, oi tenkte æ! Nå får æ kjæft. og det fikk æ til de grader! Mannen brølte; "Det er min donk"! Ta skiten med dæ!

Ydmyk ba jeg om unnskyldning, og sa; "Jeg rekker ikke ned i dunken for å ta det opp".

Den sinte mannen svarte; "Det skulle du ha tenkt på før du kastet det"!Ja, jeg tok meg til rette i privat søppeldunk, men det var ikke mitt søppel. Plukket det opp fra veikanten! Unnskyld.

En annen dag ruslet jeg ned ved sjøen, og videre på andre siden. Der traff jeg et trivelig ungt par. Spurte hvor man gikk opp til Sautinden, og de forklarte veien, tusen takk til dere.

Dagen etterpå, en av de beste SOLDAGENE jeg hadde mens jeg var på Laupstad i fjorten dager.

Pakken sekken med god mat og drikke, så bar det opp til Sautinden. Kor æ kosa mæ! Alle de fine sauene med sine lam, fuglekvitter og elvebrus.

Hadde en tur på mange timer. På nedturen satte jeg meg på en stein, og hvilte, to ungjenter gikk forbi, og de sa "hei".

Da jeg skulle gå tilbake så jeg en "kurositet" i en hage. Det må jeg ta bilde av. Satte sekken min ved veikanten og ruslet til hagen. Tenkte, jeg må spørre først de som bor her om jeg kan ta dette bildet?

Da kommer en sværing av en mann rundt hushjørnet, og æ sier hei! Han brølte, KOR I HELV....... KOMMER DU FRA? Æ skvetter til!Spør med liten stemme kan æ ta bilde? Han svarer JA. Tar bildet og rusler slukøret ned til sekken min, og rusler videre.

"Unnskyld at jeg gikk på plenen din".

To menn holdt på å lage en platting. Skal jeg tørre å si hei, jeg så gjorde, å tenk de sa hei til mæ på en hyggelig måte.

Er folk spesielt sure på Laupstad, eller var det jeg som var ekstremt uheldig som møtte på to som hadde en dårlig dag?

Har det ikke vært for at jeg har et vennepar på Laupstad hadde jeg neppe reist tilbake.

Vær hyggelige mot turister, og gjennomreisende, slik at de kommer tilbake, og forteller andre kor trivelige folk som bor på Laupstad.

Når man er ute på reiser, og kommer på nye plasser er det hyggelig å bli møtt med et smil av lokalbefolkningen.

Vær mot andre slik du ønsker andre skal være mot deg.

Smil mot verden og verden smiler tilbake.

Gud velsigne dere alle Laupstadværinger, og alle på Liland.


GOD SOMMER!


Salmenes bok 90, 14.

Mett oss med din godhet når morgenen kommer,

så vi kan juble og glede oss alle våre dager. Amen.
Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags