Kvalvika og parkering – hva nå og 50 år fram i tid?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser Lofotposten digitalt og oppdager et bilde av et naturinngrep i Torsfjorden som er ødeleggende i Lofoten. Det er utrolig at noen som kaller seg for arkitekter kan finne på å tegne et slikt forslag til parkering for Kvalvika sine turister. Jeg tror Kvalvika i Lofoten fortsatt vil være et attraktivt turistmål i mange-mange år. Det er ganske lett tilgjengelig for alle som ønsker å ferdes i naturen og som har et par-tre timer til overs for opplevelser ute i det fri.

Jeg har gått turen til Kvalvika i snart 50 år, de første turene sammen med slekt på Bergland og Fredvang, den gangen var det som 7-8 åring en lang tur og det var slett ikke tilrettelagt. Tidene forandrer seg og som utflyttet «nordlænning» ser jeg dette med turisme utenfra nå, det gjelder både for egen del, men også som tilbyder av overnatting i Burekka i Stamsund. Turistene vil fiske, oppleve hav, gå tur i Lofotfjell, fotografere attraksjoner, spise god mat mv.

Jeg håper Flakstad kommune med administrasjon og politikere bruker litt tid på å få fram ulike ideer til løsninger for parkering. Det burde vært utlyst en arkitektkonkurranse for landskapsarkitekter hvor f.eks. de som deltok fikk et visst beløp (50.000kr?) og vinneren fikk oppdraget med videre arbeid og planløsninger. I den sammenheng ville det være lurt å lage en tydelig bestilling til landskapsarkitektene slik at innbyggere i Flakstad/Lofoten tok styring.

Jeg tar sjansen på en ide til løsning for parkering som et motstykke til det jeg så bilde av. Hvorfor ikke legge parkering til selve Torsfjorden ved å utvide eksisterende parkering ut i havet slik at det kanskje blir 100 P-plasser i første omgang? Senere kan dette evt. utvides, men viktigst er vel å unngå et terrenginngrep som gir et grovt endret naturbilde. Parkeringen vil kunne gi turistene også en rasteplass i havkanten med toaletter som hører med slik!

Jeg mener det er viktig at lokalbefolkningen engasjerer seg i hva som skal skje videre. Det er tross alt dere som bor der til vanlig som må bestemme framtida. Dere vet sikkert også hvor stort trykket er og altså behovet de nærmeste 10-20 årene. Jeg håper uansett at dere tenker over og begrenser naturinngrep, slik at dere klarer å bevare det Lofotianske særpreget. Steinblokker er det jo nok av i Lofoten og det må da bli langt rimeligere ifht. utbygging.

Jeg håper folket, administrasjonen og politikerne i Flakstad vil tenke i 25-50års perspektiv!

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken