Fake News!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJa, det var min første tanke da jeg leste ordførers kommentar til Facebook bråket i kommunen.


Regner med at ordfører har lest gjennom det som sto i avisen før den kom på trykk. I beste tilfelle så må han ha hatt en dårlig dag, da han uttalte seg i Lofotposten 24 januar. Eller at kommunalsjefen har kommet med feilinformasjon vedrørende saken.


Da informasjonen om saken kom til ordføreren skulle man forvente at han satte foten ned, ettersom han hevder at ytringsfriheten er viktig. Ordføreren hentyder at det er grunn til å diskutere den ansattes habilitet på grunnlag av hennes kommentar på Facebook. Han har forøvrig ikke tatt kontakt med henne for å høre hennes versjon av saken. Dette viser at han ikke har satt seg inn i sakens kjerne.


Det at ledere i offentlige stillinger og i det private næringsliv innkaller ansatte til møte, er helt normalt. Men når de innkaller ansatte på et slikt grunnlag og ber dem i tillegg ta med en tillitsperson, viser det at saken gjelder noe kritikkverdig som skal taes opp til diskusjon. Dette stadfestes også når vi ser på hva innkallelsen bygger på og som ordføreren elegant hopper over i sine kommentarer.

Kommunalsjefen påstår jo at dette bare skulle være en «hyggelig samtale». Da må man jo forvente at det er sant, selv om resten skurrer.

Det er grunn til bekymring for at de ansatte i kommunen ikke tør å uttale seg om noe som kan oppfattes som kritikk av kommunen.

Vågan kommune må rydde bort ukulturen som har oppstått i den senere tid. Det å forsøke å skremme ansatte til taushet, hører ikke til i dagens samfunn.


Til slutt må jeg selvfølgelig innrømme at jeg er inhabil etter manges mening, da jeg er samboer til den ansatte det gjelder.


PS! Dette er utelukkende skrevet av meg selv, som også er høyremann av alle ting. Så ingen har grunn til å beskylde min samboer for at hun går utover sin ytringsfrihet vedrørende dette innlegget.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags