Gratis skolemat i Vestvågøy

Av
DEL

LeserbrevVestvågøy Arbeiderparti vil innføre gratis skolemat i form av frokost i alle kommunens skoler. Skolemat gir bedre læringsutbytte, det bidrar til utjevning gjennom at elevene får like muligheter, og det er praktisk gjennomførbart.

Bedre læring

Gratis skolemat gir både bedre effekt på læring i tillegg til å ha en utjevnende effekt. Om de som tidligere ikke spiste eller spiste dårlig, får sunne skolemåltid, vil det styrke deres læringsutbytte. Det hjelper mest for dem som trenger det mest.

Like muligheter

Arbeiderpartiet mener at det å utjevne sosiale forskjeller er en viktig del av skolens oppdrag.
Løsningen er ikke at foreldre og barn i tidsklemma må «skjerpe seg». Løsningen, med lang norsk tradisjon, er en styrking av fellesskapet. For at et tiltak skal virke sosialt utjevnende, viser tidligere forskning at tiltaket bør være gratis. Så for elever fra familier med dårlig råd, er det særlig viktig at for eksempel skolefrukt eller skolefrokost er gratis. Gratis skolemat er rett og slett en måte å utjevne sosial ulikhet på.

Gjennomførbart

Når vi snakker om skolemat, snakker vi ikke om kompliserte løsninger fra høymoderne og store kjøkken. Det er mulig å servere gratis skolemat med enkle løsninger til en lav kostnad, det erfarte Vestvågøy Arbeiderparti da vi besøkte Bøstad skole i vår.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags