En hyllest til Svolvær IL - fotballgruppa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En stor hyllest til dere som angivelig "ikke vil/kan samarbeide - og faktisk er en katastrofe for fotballen i Vågan."

DEL

LeserbrevDet er store ord og fete overskrifter i Lofotposten disse dager!

Min bønn til fotballstyret i SIL er som følger:

- Ikke la alt dette negative, som til stadighet har vært å lese i Lofotposten nesten hele dette året, gå inn på dere. Det var nemlig sånn for noen år siden at flere styremedlemmer ikke ville stille til gjenvalg, nettopp på grunn av alt styret, maset og alle møtene rundt FK Lofoten. Det var ikke det de hadde sett for seg at styremøtene skulle handle om.

- Dere har nettopp avsluttet sesongen og har gjort en kjempejobb!

- Hvor mange klubber på en så liten plass har kunnet stille med to lag i både gutte- og jente-16. Den aldersgruppen som har størst frafall på landsbasis. Og for et flott tilbud gutte-16 har hatt; Alle har fått spille mange kamper. De har gjort det bra på turnering, og svært mange har fått prøve seg i 5. eller 4. divisjon. Den utviklingen vi har sett der er alt annet enn nitrist synes jeg! Jeg har hørt mange foreldre skryte av dere.

- Flere av dere i styret har hatt trenerfunksjon eller vært i støtteapparatet rundt mer enn ett aldersbestemt lag i år - også der dere ikke har egne barn med. Hvor mange stiller opp på en sånn måte i dag, der så mange har nok med seg selv? Flere treninger i uka, hjemme- , bortekamper og turneringer i tillegg til styremøter. Alt dette helt frivillig!

- Dere har flere år arrangert to store turneringer på høsten som krever enormt mange timer arbeid i forkant, og dere + mange hjelpere jobber nesten døgnet rundt i to helger. Dere som jo er så "dårlige til å samarbeide" - gjør alt dere makter for at tilreisende lag skal trives. Lager hele kampoppsettet på nytt om noen er sene med påmelding eller sier fra i siste liten at de ankommer lørdag istedenfor fredag.

- Dere har hatt et lag i 4.divisjon etter spillernes ønske. En herlig gjeng hvor flere gode spillere sa klart fra at de bare vil spille fordi det var gøy og ikke hadde lyst å satse. Skulle da noen tvinge dem over til Lofoten? Noen av dem har i alle fall hatt et stort press fra folk i Lofoten hele året. Jeg synes ikke de har noen grunn til å ha dårlig samvittighet eller føle ansvar for "katastrofen". Laget beholdt jo også plassen, uten lønna trener eller spillere.

Jeg forstår så godt om dere er slitne når sesongen er over, og at dere da skal stilles til ansvar ovenfor FK Lofoten og i tillegg lese sånn kritikk i lokalavisen synes jeg er nitrist.

Personlig tror jeg at det faktum at 3 av de beste spillerne til Lofoten forlot etter fjorårets sesong, og at ikke alle har lyst til å spille for Lofoten, har mer med Lofoten sitt resultat å gjøre enn SIL sine manglende evner til å samarbeide. Jeg synes også at innlegget til Jan-Levi var veldig godt skrevet og oppklarende for folk som ikke er så inne i saken. At en setning kanskje ikke var så spesielt godt formulert har jo alle "forståsegpåerne" virkelig kastet seg over. Det er flott at hovedleder i SIL uttaler seg, for fotballgruppa er jo en undergruppe i SIL. Trist at SIL også av Lofotposten gjøres til syndebukk med overskriften "SIL lukker døra...."

God jul til hele fotballstyret i SIL og andre medspillere, dere fortjener en flott ferie! Håper dere tar en sesong til tross for all sur kritikk!

Sportslig hilsen Tora Størmer

Svar til Tora Størmer

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags