Å sende en palle fra Skutvik til Skrova

Tidsbruk hurtigbåt: 40 minutter     Bil rundt en vei: 7 timer

Tidsbruk hurtigbåt: 40 minutter Bil rundt en vei: 7 timer Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg – Hei, vi har kjøpt et gulv på Hamarøy vi skal ha fraktet rett over fjorden til Skrova. Det ligger i Brennvik mot Tranøy. Selgeren har egnet bil og kan hjelpe oss med frakt til kaia. Er det mulig å få det sendt med Hurtigbåten fra Skutvik? Pakkene kan være mellom fire og fem meter, tar dere så store hiv?

Kapteinen på hurtigbåten – Ja, det er teknisk sett ingen problemer å ta det om bord. Men vi kan dessverre ikke si ja til det sånn som det er nå.

Jeg – Å nei (mens jeg tenker på hvordan i herrens navn vi skal få det rundt, selgeren sa han kunne møte oss på Ulvsvåg, men deretter? Vi må få tak i en diger henger som ingen av oss har lov til å kjøre, vi må kjøre helt rundt Lofast og ta to ferger, og deretter få skaffet tilhengeren tilbake. Vi snakker Tranøy, det er LANGT....jeg klarer ikke å tenke mer på det!), hvorfor ikke?

Kapteinen på hurtigbåten – Nei sånn som det er nå uten ekspeditør så kan vi ikke si ja til det.

Jeg – Jammen de (Fylkespolitikerne) sier jo at det skal gå an å sende selv om det ikke er ekspeditør?

Kapteinen på hurtigbåten – hm, ja vi har en sak gående på det nå med våre oppdragsgivere. Mannskapet om bord i båten kan ikke drive og fly på land og ha ansvaret for det som skjer der angående gods. Vi skal nå alltids klare å legge til og fra uten at noen tar trossa, men godsleveransen kan de ikke pålegge oss ansvaret for på toppen. Og at folk skal måtte møte opp på kaia for å ta imot selv for å få varene......hva om ei gammel dame bestiller seg en sofa ...vi kan ikke bare lempe den av på kaia og la det stå til at den blir henta. Vi må ha utstyr og hjelmer tilgjengelig… nei, dette er oppgaver ikke vi kan ha på toppen av vårt oppdrag. Det går ikke ihop.

Jeg – Men, hva om vi møter opp selv og hjelper til når dere legger til kai? Det får vi sikkert til, det er jo tross alt bedre enn om vi selv må kjøre alt rundt, eller eventuelt sende med en trailer (noe som antakelig forandrer gulvkuppet på 18 m2 om til tidenes dyreste tregulv)

Kapteinen på hurtigbåten – Jeg beklager så mye, men sånn som det er nå så kan vi dessverre ikke si ja til det, uansett hvor gjerne vi ønsker å få det over fjorden for dere. Den som står og fester pallegaffelen skal ha verneutstyr og vite hva han/hun holder på med. Hva om det skulle skje ei ulykke?

Jeg – Det er jo helt borti svarten! Selv om jeg har stor forståelse for at ikke dere kan hoppe på land og gjøre dette. Så da kan man altså ikke sende gods fra ekspeditørløse havner likevel!!? (som fornuften også tilsier). Men, er det greit at jeg skriver om saken og vår samtale? Bare for å være sikker på at de som har bestemt dette skjønner rekkevidden av sine vedtak?

Kapteinen på hurtigbåten – Ja, det skal du bare gjøre!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags