Signalbygg i det sjarmerende fiskeværet Svolvær

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Flere nye hoteller er på planleggingsstadiet i Svolvær. Noen er visstnok allerede klar til byggestart. Selvfølgelig er det protester. Noen protesterer uansett beliggenhet eller utforming.

«Fy hvor stygt det er, skiller seg så mye ut ifra eksisterende bebyggelse . Nei, nei, Svolværs sjarm som småby og fiskevær forsvinner helt»!

Ok, nå bør man snart innse at Svolvær ikke lenger er det sjarmerende lille fiskeværet (det finner man andre steder i Lofoten). Svolvær er delvis allerede, og vil helt klart for fremtiden bli «navet» for reiselivet i Lofoten. Hit vil turistene komme.

Svolvær med sine fasiliteter er også «i skuddet» for seminarer, kurs og konferanser.

LOFOTEN! Skal man til Lofoten reiser man til Svolvær, «Hovedstaden» i regionen (hva enn Vestvågøy måtte mene) som strekker sine armer ut til de øvrige attraksjoner i øyriket.

Hit kommer de «fattige» backpackere, og de som nærmest betaler hva som helst for å oppleve Lofotens natur og aktiviteter. Vi har plass til alle!

Uten å ha foretatt noen nærmere undersøkelse vil jeg anta at Vågan er på topp i Lofoten når det gjelder aktivitetstilbud for tilreisende. (ta en runde på torvet/kaipromenaden en sommerdag). Svolvær kan tilby alt fra billig «street food» fra en bu på torvet, til flere gourmet restauranter med høy international standard.

Klart at tilreisende vil ha Svolvær som utgangspunkt for sine Lofotenopplevelser. Og da trenger vi hoteller !

Thon hotellet med kulturhuset kom opp, til tross for voldsomme protester fra de som vil at ting «skal være som de er». Lofoten suitehotell kom opp, visstnok uten særlige protester.

Så kom leilighetsbyggene langs kaipromenaden. Dødskjedelig arkitektur, ingen innovasjon. Heller ingen protester!

Så kommer noen med innovative tanker, nye ideer. Lys på Svolværgeita. Nei, nei, nei, det vil vi ikke ha! Protestantene roper høyt, (selv om 90 % av hurtigruteturistene er positive og syns det er flott).

Så kommer Ringnes med sine hotellplaner, flott, innovativt, nytenkende. Min erfaring er at «den vanlige kvinne og mann» i Svolvær er positive til hotellets arkitektur, men disse er dessverre ikke de som roper høyest, så jeg prøver da her å «tale» deres sak.

Jeg så bildet i avisen, tatt fra Kuba, hvor hotellet til Ringnes var tegnet inn, og det virket på ingen måte dominerende, og ut i fra mitt og mange andres syn dannet det en fin bakgrunn for resten av byen.

Så kommer arkitekten Ole Wiig og «slakter» prosjektet, og roser leilighetsbyggene langs kaikanten! Byggene langs kaikanten, kjedelige firkantede klosser, totalt blottet for innovasjon, nytenkning! Disse skiller seg ikke ut på noen måte, så da er det OK, Ingen protester.

Ole Wiig har vært etablert i Lofoten i 13 år, hvor mange nye innovative planer/ideer er kommet fra hans kontor ? Hvis det er noen har de dessverre gått meg forbi. Men en byplan utarbeidet for nesten hundre år siden er aktuell!

Hallo! Vi er i 2018 ! Verden har endret seg, og vil forhåpentligvis fortsette med det til tross for «protestantene».


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags