Trafikklys ved gangfelt i Svolvær

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen 16.02.2018 laget Lofotposten en artikkel vedrørende Trafikklys ved farlige gangfelt over E10 i Svolvær.

Jeg kontaktet bla. Vågan kommune, og det er enighet om at dette er noe det er viktig å se på med tanke på trafikksikkerhet for mye trafikanter. 

Undertegnede kontaktet Statens vegvesen i Bodø, ettersom det er snakk om en Fylkesvei, og det dermed ikke er Vågan kommune sitt ansvar å sikre dette. Forespørsel om telling av antall biler som passerer plassert ved ett av de mest farlige gangfeltene ble avvist da det vil gi «unormalt» høye tall. Vel det er nettopp poenget her. Det passerer langt flere biler ved dem, enn det som registreres av trafikk i tunnelene ved Perleporten og Nonshaugen.

Det er nettopp tall for passeringer ved de mest ulykkesbelastete/farligste gangfelt som bør føre til tiltak.

Syklende som krysser gangfelt utgjør en fare, da dem kommer fort.

Ved å sette opp trafikklys som fotgjenger/syklist selv må aktivere for å stanse trafikken i noen sekunder, vil forhindre ulykker forutsatt at kjørende ikke kjører på rødt lys.

Slike trafikklys finnes flere steder i Norge, bla. i Bogen i Ofoten og på Fauske.

Mange er bekymret når dem skal krysse E10, og særlig barn er utsatt ettersom dem er små, å kanskje vurderer feil med tanke på å bedømme om biler faktisk kommer til å stoppe opp.

Noen ganger stopper biler fra en retning, mens motgående kjører på. Jeg betegner det som flaks at det ikke har skjedd flere ulykker, enn det har.

Vi har for øvrig ingen å miste, så en kostnad på noen kroner, blir ubetydelige sammenlignet med at noen skal bli varig skadd/drept.

Reiseliv og effekten av økt interesse for det eksklusive Lofoten, tiltrekker seg stadig flere tilreisende og turister. Dermed øker trafikken! Å med økt trafikk, øker farene ved gangfelt på enkelte steder betraktelig.

På tide å forebygge trafikkulykker nå.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags