Heia Ballstad!

Aksjonsgruppa for Ballstad skole jubler over at det nå blir gang- og sykkelvei til Ballstad. Marvid Iversen lover det blir en cognac til kvelds. Videre Lisa Arctander, Geir Riise, John Inge Berg og John Laurits Frantzen. Ole Berglund er også med i gruppa, men var ikke til stede da bildet ble tatt.

Aksjonsgruppa for Ballstad skole jubler over at det nå blir gang- og sykkelvei til Ballstad. Marvid Iversen lover det blir en cognac til kvelds. Videre Lisa Arctander, Geir Riise, John Inge Berg og John Laurits Frantzen. Ole Berglund er også med i gruppa, men var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Av

Tirsdag kunne innbyggerne på Ballstad, aksjonsgruppa og Vestvågøy-politikere juble for at fylket har snudd og likevel prioriterer å bevilge penger til gang- og sykkelvei mellom Gravdal og Ballstad.

DEL

Samferdselskomiteen landet altså likevel på å bevilge de nødvendige pengene til arbeidet, og det betyr at veien trolig vil stå ferdig i løpet av ett par år. Veien ditt har langt fra vært en dans på roser. I nærmere 40 år har ildsjelene jobbet for å få gang og sykkelvei på plass.

Lofotposten mener:

I juni så det endelig ut til å «gå veien», da Statens vegvesen uttalte at arbeidet ville starte våren 2018. Men så, i midten av november, ble det kjent at de 47 millionene Ballstad jublet for til veiarbeidet, ble omdisponert i fylkets forslaget til budsjett. Dermed lå arbeidet med veien an til å bli skjøvet minst fire år fram i tid.


– Samferdselssektoren har en utfordring. Vi ønsker å prioritere vedlikehold, men slik det ser ut vil etterslepet på utbedring av fylkesveiene øke til 7,9 milliarder kroner i årene framover. Bevilgningene til vei er på et minimum, sa samferdselsråd Svein Eggesvik (Sp) til Lofotposten.


Men på Vestvågøy var man innstilt på omkamp, og med en innsats, mobilisering og kampvilje som vi alle kan lære mye av, har ballstadssamfunnet og politikerne på Vestvågøy bevist at det nytter å kjempe. De har aksjonert med trailere for å demonstrere hvor smal veien er. De samlet på kort varsel 500–1000 mennesker for å gå i fakkeltog, og en egen delegasjon fra Ballstad reiste før helga til Bodø for å få fylkespolitikerne til og snu. Ingenting skulle være uprøvd, og det ga resultat.


Tirsdag kunne en gledestrålende ordfører fortelle om telefon fra fylket, med forsikringer om at de nødvendige bevilgningene likevel ville gå igjennom. – Komiteen gjenspeiler flertallet i fylkestinget, slik at nå er jeg trygg. Saken er avgjort, og jeg er veldig glad, sa Remi Solberg (Ap) til Lofotposten. Endelig vedtak fattes torsdag.


Arbeidet kan dermed starte allerede til våren. For alle som ferdes på strekningen er dette et udelt positivt tiltak, som både fremmer folkehelse og trygghet i trafikken. Saken er også et strålende bevis på at det nytter å si fra og engasjere seg.


Heia Ballstad!!Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags