Ja til videreutvikling av småflyplassene i Lofoten

Også i fremtida skal vi nyte utsikten fra småfly når vi går inn for landing på Leknes

Også i fremtida skal vi nyte utsikten fra småfly når vi går inn for landing på Leknes Foto:

Av
DEL

LeserbrevAvinor har kommet med sin konklusjon når det gjelder storflyplass i Lofoten/ Vesterålen og valget falt på Leknes som eneste alternativ.
Rødt Vestvågøy sier klart nei til en slik storflyplass i vår region og går inn for at Evenes blir «vår» storflyplass. Vi legger vekt på at småflyplassen i Svolvær blir lagt ned og at det nødvendigvis blir færre avganger. Det hevdes at en selvsagt kan lande små fly på en stor flyplass, men hvem skal fylle opp både små og store fly når befolkningsgrunnlaget ikke er stort nok. I Lofoten er det tross alt ikke mer enn 25000 innbyggere. Vi kan ikke tenke oss at det blir bygd storflyplass bare for å lande turister.
En ny flyplass på Leknes vil legge beslag på store arealer av dyrka og dyrkbare arealer. Rødt Vestvågøy mener vi ikke har råd til ei slik nedbygging og at dette på langt nær er bærekraftig.
Dersom vi ser framover blir elfly en viktig ny innovasjon i framtida. Disse flyene vil være ypperlig for inntransportering av passasjerer til enten Bodø eller Evenes.
Vi må regne med at kostnadene blir et tosifra milliardbeløp for ny flyplass. Da mener vi det er mer fornuftig å korte ned kjøretiden til Evenes med utbygging av bedre veier. Med gode veier kan kjøretiden taes ned med minst 1 time. Dersom en i tillegg bygger ut kollektivtilbudet mellom Lofoten og Evenes, er dette langt mer å foretrekke og også bærekraftig for framtida. Dette vil også tilfredsstille den økte mengden av turister til Lofoten. Derfor går Rødt Vestvågøy inn for videreutvikling av de eksisterende småflyplassene og sier nei til storflyplass.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags