Miljømas

Av
DEL

LeserbrevBærekraftig utvikling, klimautfordringer, utslippskutt og kildesortering! Kjennes dette som mas, gir dårlig samvittighet, eller skaper irritasjon? Miljødebatten kan ofte virke polariserende, for eller i mot, og formidles som en umulig, og diffus oppgave med vanskelig instruksjoner og kort leveringsfrist. Det skal ryddes opp i nærmiljøet , byen, fjellet og i havet, i tillegg til å sortere søpla, kutte flyturen, kjøtteting og nettshoppinga. Man kan lett bli overveldet!

Mdg eller Miljøpartiet de grønne kan utløse himling med øyan, med miljømas som ikke passe her nordpå. Det skal fjernes, strammes inn, stoppe opp, slutte , forby ... (fyll inn etter eget ønske).

Mdg Vågan leverte i dag den første valglisten med kandidater til kommunevalget i høst, og har med det nådd ett av våre hovedmål.

Vi ønsker å utfordre narrativet eller fortellingen om at «miljøpolitikk bare passer for søringa».

Vi mener nå ikke det, det burde jo passe for oss nordpå! Hvor vanskelig kan det være å gi miljøpolitikk en nord- norsk kontekst?

Miljøpolitikk angår oss alle. Dagens ungdom, med svenske Greta Thunberg i spissen, har de siste ukene heldigvis satt klima og miljø høgt på dagsorden. Miljø og klima er et internasjonalt, nasjonalt, men også lokalt anliggende. Miljøpartiet de grønnes politikk er høyaktuell, Vågan kommune bør ikke være noe unntak.

Vi i Mdg Vågan mener det er grunnleggende å få på plass en realistisk miljøpolitikk, som handler om mer enn forbrukervalg og gi dårlig samvittighet.

MDGs politikk handler om så mye mer en klima og miljø. Den handler om å skape attraktive bo- , oppvekst- og skolemiljø. Den handler om det gode liv uten at det ødelegger for andre. Den handler om et levende lokalsamfunn. Den handler om en holdbar næringspolitikk og innovative miljøer. Den handler om trygghet for barn og unge.

Får vi en mulighet, ønsker vi å jobbe for en enklere miljøhverdag for innbyggerne. Vi ønsker blant annet å jobbe systematisk så kommunen tar et løft i en plan på klima og energisatsing. En plan som forplikter og tydelig definerer kommunens innsatsområder i ulike tjenesteområder, og overfor innbyggere og næringslivet.

Valgprogrammet vårt vil presentere flere forslag, konkrete og mer strategiske mål for å komme i gang med miljø- og klimaarbeidet i Vågan, og vil bli tilgjengelig etter påsken.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags