Det er på tide å ta klimautfordringene på alvor.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjære barn og unge i Vestvågøy, Lofoten og resten av Norge som fredag demonstrerer for at vi voksne skal ta klimaforandringene på alvor. Takk for engasjementet deres!

DEL

LeserbrevOfte er det slik at vi politikere trenger en liten vekker, og når det kommer sterke signaler fra neste generasjon om krav til handling så lytter i alle fall jeg.

Over hele landet planlegges det nå skolestreik for klima, en demonstrasjonsform som den 15 år gamle svenske skoleeleven Greta Thunberg startet i fjor høst. Greta satt foran Riksdagen i Sverige daglig de siste ukene fram mot valget i september 2018, og fortsatte etter valget med å demonstrere hver fredag. Nå har skolestreiken spredt seg rundt om i verden.

I Vestvågøy Arbeiderparti tar vi klimautfordringene på alvor. Vi mener at å begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er en av vår tids største utfordringer. For at Norge skal nå internasjonale klimamål må også kommunene delta. Noe av det vi har gjort de siste årene er å si nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og vi har fått gjennomslag for å ansette en egen klima- og energikonsulent i det kommunale eiendomsforetaket.

Så registrerer jeg at en del voksne personer mener at siden de unge engasjerer seg i klimakampen, så må de avstå fra materielle goder og gi avkall på alt de voksne ikke vil gi avkall på. Til dere vil jeg si at det er helt unødvendig å bruke slike hersketeknikker for å tie ungdommene. La oss heller støtte engasjementet, og la ungdommene bruke ytringsfriheten uten å bli møtte av nedlatende holdninger.


Gøran Rasmussen-Åland

Leder Vestvågøy Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags