Distriktspolitikk

Av

Åpent brev til Odd Arne Andreassen, Nfk leder for utdanning

DEL

LeserbrevVi er mange som ser høyresidens ønske om å få sentralisert mest mulig, og jeg våger å påstå at dette er den viktigste årsaken til at ditt parti fikk den oppslutningen som dere gjorde denne høsten.

Vi ser også at de reduserte overføringene fra stat til fylke gir noen utfordringer knyttet til de oppgaver fylkeskommunen har ansvar for – så også videregående utdanning.

MEN – det er nå det er mulighet til å vise at dere mener noe med distrikts politikk. Det er ingen selvfølge at utdanningstilbudene må være der det p.t. bor flest mennesker. Ut fra elevgrunnlag vil det alltid være noen som må flytte, og gjerne bo på hybel, for å få tatt sin videregående utdanning.

For enkelte studieretninger vil det kan hende være tilstrekkelig med en klasse i hele vårt langstrakte fylke – den klassen må ikke være i Bodø.

Jeg konstaterer også at hybelsituasjonen i mange tilfeller er langt bedre på bygda enn hva forholdet er i byen. Det medfører mindre kostnader for foreldrene, og oppleves som tryggere. Ungdomsveilederen har gjerne bedre oversikt i distriktene enn i byen, og elevene føler også trygghet og samhold ved de mindre studiestedene.

Derfor – om desentralisering er viktig for fylkeskommunens flertall. Legg ned noen studielinjer i byen, og opprett gjerne flere ved de studiestedene som i dag finnes på bygda. Det vil sikre rekruttering av lærere, medføre vekst i lokalsamfunnene, samt være til det beste for elevene, og sannsynligvis også for lokalt næringsliv.

Nå har du en utmerket mulighet til å bekrefte at SP ønsker å bevare distriktene!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags