Arbeiderpartiet er garantisten for at de ansattes organisasjoner skal bli hørt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI et leserinnlegg i Lofotposten 18.05, skriver SVs Kurt Atle Hansen at SV ønsker å lytte til de ansatte tidlig i slike viktige beslutninger, og ikke ta dialogen først etter at kutt er vedtatt. SV er ikke de eneste som ønsker dette, de ansattes medvirkning er meget viktig for Arbeiderpartiet, og helt sentralt for at trepartssamarbeidet skal fungere.

Innlegget til Hansen omhandler rådmannen i Vestvågøys sitt forslag om sammenslåing av kommunal akutt døgnplass (KAD) og korttidsavdelingen ved Vestvågøy sykehjem til en enhet, for å saldere budsjettet i budsjettrevisjon 1.

I kommunestyremøtet 14.05 fremmet AP, Krf og SP et alternativt forslag til vedtak som tar opp i seg dette med medvirkning fra de ansatte og deres organisasjoner, nemlig at vi forutsetter at hovedavtalens rett til medvirkning blir ivaretatt i den videre utredningen av sammenslåing av KAD og korttidsavdelingen på Vestvågøy sykehjem. At SV ikke ville være med på dette forslaget synes vi er beklagelig.

Arbeiderpartiet tar hensynet til medvirkning seriøst, derfor ønsker ikke vi å gjennomføre de foreslåtte endinger uten av saken har vært drøftet og de ansattes rett til medvirkning ivaretatt. De siste kommunestyreperiodene har Arbeiderpartiet vært garantisten for at de ansattes organisasjoner skal bli hørt, og at saker skal være drøftet før de kommer til politisk behandling. Ved flere anledninger har vi tatt dette opp i politiske utvalg, og sendt saker tilbake til administrasjonen.Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags