Har jeg fortsatt dårlig samvittighet for å ha lagt fra meg hundeskitposen på Coop Prix? Nei.

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg var dum som plukket opp skiten etter min hund Mira på veien fra gjestehavnen i Reine til butikken på Andøya. Rent instinktivt ble det gjort uten tanke på at jeg måtte bli kvitt hundeskitposen! Det ble et problem! Ikke en søppeldunk langs turistruta over til butikken. Til slutt måtte jeg ta posen med meg inn i inngangspartiet til Coop Prix og lure posen ned i søppeldunken som sto der.

Dagen før observerte jeg en utenlandsk turist med beina i kryss som hylte og skrek på bensinstasjonen og krevde at de skulle veksle en femtilapp slik at hun kunne komme seg inn på toalettet. Etter først å ha blitt nektet veksling så ga de etter for å slippe mer hyl og skrik – hun fikk den etterlengtede femkronemynten - og kunne komme seg inn på toalettet.

Jeg har observert at det klages på at turister forsøpler Lofoten. Kanskje politikere og næringstopper burde lete fram sin gamle lærebok i helselære. Der står det at mennesket må gå på do opptil flere ganger i døgnet, og det uavhengig av om de har femkronesmynt eller at der er et offentlig toalett tilgjengelig. Jeg vil tro at overnevnte turist etter toalettbesøket gikk til innkjøp av toalettpapir slik at hun kunne få gjort sitt fornødne bak en stein dersom hun senere skulle bli i beit for aktuell mynt. Toalettpapiret kunne hun jo tross alt betale med betalingskort.

Har jeg fortsatt dårlig samvittighet for å ha lagt fra meg hundeskitposen på Coop Prix? Nei, ikke etter å ha blitt avkrevd 50 kr per kilo for appelsiner av en kvalitet som knapt nok var salgsvare. Også appelsinene genererer avfall – plastpose, appelsinskall og uspiselig appelsin - som krever forsvarlig håndtering. Bensinstasjonen tar også «turistpriser» der båtdiesel koster vel en krone mer per liter enn for eksempel på Værøy. Både forretningsdrivende og kommunen profiterer altså stort på turistene. De har det overordnete ansvar for at besøkende kan bli kvitt sitt avfall og avføring på en forsvarlig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken