Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Jonny Finstad angående kutt i flyrutetilbud i Lofoten

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først vil vi i Lofoten Arbeiderparti takke for kjapp respons fra Jonny Finstad 24. mars i Lofotposten, på leserbrev vi selv hadde i nevnte avis 23. mars, angående kutt i flyruter til og fra Lofoten.

Det lot ikke vente på seg, og det er bra. Finstad har helt rett når han sier at det er den rødgrønne fylkesregjeringen som har utført kuttene i hurtigbåt og ferge i fylket. Det han ikke sier er at det skyldes de 284 millionene fylkeskommunen får i mindre overføringer fra staten fram mot 2020. Dette har da også medført en prisøkning på kr.200 på hurtigbåten mellom Svolvær og Bodø. At flytilbudet i Lofoten er bedre nå, selv med kutt, enn da det var rødgrønn regjering, skulle da blått bare mangle. Det er fem år siden, og da var det ca.170 000 passasjerer ved Svolvær og Leknes.

I dag er det nærmere 220 000. Det er en vesentlig forskjell som også krever et vesentlig bedre tilbud både for næringsliv og private. At den blå blå regjeringen har lagt større avgifter på kortbanenettet, er under enhver tvil, en avgiftsøkning på 52 % på innenlandsfly siden 2014 (kilde: Radionordkapp.no Terje Skram ruteplanlegger i Widerøe 16 november 2016).

Dette i tillegg til alt for svak utvikling i FOT-tilskuddet, er elendig distriktspolitikk - uansett hvordan man snur og vender på det. Høyre burde holde seg for god til å skylde på en privat aktør når politikken som føres blir synliggjort slik som den blir. Derfor blir det spennende å se hva som gjøres fra Stortingets transport og kommunikasjons-komité. Det at folk ikke har råd til å benytte tilbudet, er i hovedsak problemet.

Vi i Lofoten Arbeiderparti tenker det kanskje burde vært tatt tak i før det går så langt at folk faktisk mister tilbudet de har. I og med at nettopp Finstad er representert i nevnte komité, som en av de to representantene vi har fra Lofoten på Stortinget, regner vi med at dette nå tas tak i. Det er litt i tolvte time, men håper vi har ham med oss i å kjempe mot til dels uforstandig prissetting av disse rutene.

Kommentarer til denne saken