Ungdom: vil du være med på å forme Lofoten?

Foto:

Av
DEL

LeserbrevLofoten skal bli den mest foretrukne matdestinasjonen i Norden! Dette er det nye målet matnettverket LofotenMat har satt for Lofoten som region. Vi kan love at det er og vil bli spennende å jobbe i Lofoten framover! Vi ser allerede mer helårs reiselivsnæring og helårs arbeidsplasser i hele Lofoten. Og i tillegg betyr det et godt og variert tilbud til oss som bor her.

Bare i løpet av de 10 siste årene har det skjedd mye på matfronten. Mat har gått fra å være et behov for å stille sulten, til et ønske om at det oftere skal være matopplevelser. Dette ser vi både hjemme, når vi går ut og spiser, hva vi legger i handlekurven, barns opplevelse av mat, men også institusjonsmat. Det betyr at fokus har endret seg fra å sluke middagen, til at det skal smake, lukte og se godt ut. Det betyr at det framover vil være behov for folk i mange ulike funksjoner.

Med mål om å bli en ettertraktet matdestinasjon betyr et økt fokus på kvalitet på matopplevelsene både i form av vertskap, smak og ulike serveringstilbud. Og her trengs flere dyktige folk. Bare i Lofoten trenger vi de kreative, de med mye energi, de som liker å omgås folk, de som liker faste rytmer, de teatralske, historiefortellere og tradisjonsbærere, vi trenger utviklere til næringsmiddelindustrien og kvalitetssikrere. Det er behov for mange, for det er mange ulike jobber som skal gjøres.

Vi møter et kokkeyrke som ser på alvor med rekruttering, der dager med bannskap og kasserollekasting er over. Det er et stort behov for folk og behovet kommer til å øke. Søknadsfristen for plass i videregående utdanning går ut 1. mars. Avgjørelsen står for døra, vi håper på mange ungdommer som har lyst bidra til å skape Nordens fremste matdestinasjon – søk restaurant og matfag.


Anne Karine Statle

Matentusiast i LofotenMat

Lofoten

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags