Kulturtilbud til alle – også til deg som er ung!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdom har rett på en fritid med mening. Det kan vi få om vi lovfester retten til ungdomstilbud i alle kommuner.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ungdomstilbud er så mangt. Hun som lærer deg å lage radio eller spille biljard. Han som spør om alt egentlig står bra til. De andre ungdommene som har tid og lyst til å spille kort eller prate med akkurat deg. Fritidsklubben, eller ungdomskulturhuset, tilbyr alt dette.

Fritidsklubben er ikke bare et sted å være, det er også sted å utforske og lære nye ting. Det er sted å oppdage hvem du er. Det er et sted å finne nye venner. Et sted å finne ut hvor du hører til. For noen er det også et sted å bli hørt, og møte den som hverken er en forelder eller en lærer, men noe midt i mellom.

En god fritidsklubb er ikke gratis. Det krever ordentlige lokaler, penger til utstyr og det krever kvalifiserte voksne. Men det er en billig måte å legge til rette for en bedre hverdag. Det er en billig måte å gi mulighet for felleskap og kreativitet. Og det er en billig måte å gi han eller hun som trenger det, litt ekstra oppfølging. En god og veldrevet ungdomsklubb er god samfunnsøkonomi.

Tilbudet til ungdom i Vågan kommune er nærmest fraværende.

SV på Stortinget foreslår nå å lovfeste retten til ungdomstilbud i hele landet. Det skal sikre at alle ungdommer får tilgang til åpne møteplasser med aktiviteter tilpasset dere, mulighet til å delta i sportsaktiviteter og tilgang til kulturaktiviteter til en rimelig pris.

Men her i Vågan kommune trenger vi ikke sitte og vente på at politikerne nede i Oslo skal vedta politikk. Vi kan ta grep allerede nå. I Barnekonvensjonen som er en del av norsk lov, slås barnets rett til hvile, fritid og til fritt å delta i lek, kulturliv og kunstnerisk virksomhet fast.

Åpne, gratis fritidstilbud, som fritidsklubber og ungdomshus er ifølge Ungdata den nest største fritidsarenaen for ungdom i dag. Vår kommune er blant de med dårligst tilbud med ingen tilbud i kommunal regi. Barn og unge skal ikke være avhengige av at en gruppe foreldre har tid og overskudd.

Vi vil at du som vokser opp i Vågan kommune skal huske ungdomstiden din som meningsfull og full av muligheter. Derfor vil Vågan SV satse på ungdom. Det å investere i ungdom, er det viktigste investeringen vi som politikere kan gjøre.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken