Tilsvar om medvirkning ift budsjettkutt på akuttsenger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Leder og gruppeleder i Vestvågøy Arbeiderparti har kommentert mitt innlegg angående kommunestyrets behandling av kuttforslag med sammenslåing av akuttdøgnplasser (KAD) og korttidsavdeling ved sykehjemmet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SV fremmet i kommunestyret 14. mai det alternative kuttforslaget som legene og sykepleierne ved legevakta og KAD hadde sendt politikerne sammen med faglig begrunnelse. Dette ville gitt innsparing på 700.000 slik rådmannen foreslo, og det ville blitt en bedre faglig prosess med involvering av de ansatte underveis. Det kom i møtet et nytt forslag fra AP, Krf og SP der det var tatt inn medvirkning fra de ansatte med henvisning til hovedavtalen. Dette ble satt opp imot SV sitt forslag som både fulgte opp seriøse innspill fra de ansatte og var i tråd med hovedavtalen.

Det er flott at Arbeiderpartiet vil garantere at ansattes organisasjoner vil bli hørt. SV vil fortsatt stå på for arbeidstakernes rettigheter, og enten det er i privat næringsliv eller når kommunen skal gjennomføre stillingskutt slik som i denne saken. SV mener det er meget viktig at hovedavtalen følges opp med dialog og samarbeid mellom partene i arbeidslivet.

Les også: Arbeiderpartiet er garantisten for at de ansattes organisasjoner skal bli hørt

Kurt Atle Hansen

Vestvågøy SV

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken