Gå til sidens hovedinnhold

No oil for you, my friend

Ørjan Arntzen

Sosialistisk Venstreparti

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en gang går kysten til valg for å stemme på partier med ulike meninger om oljeboring. I mange tiår har små parti kjempet denne viktige kampen for en stor majoritet i befolkningen. Arbeiderpartiet har lansert sitt kompromissforslag om å starte en åpningsprosess sør for Røst. Det er vanskelig å se hva som er kompromisset i løsningen til Arbeiderpartiet. Det såkalte kompromisset er uansett dårlig utgangspunkt for alle som er opptatt av fiskeriene, fuglelivet og vårt image som en grønn region.

SV skal nok en gang sette ned foten for Arbeiderpartiets oljetørst i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det har likevel noe å si hva du stemmer på. Spesielt dersom landet i løpet av neste stortingsperiode opplever å få en mindretallsregjering. Da er det en fordel med et sterkt SV. Et parti som ikke er redd for å både samarbeide og å stille krav til Arbeiderpartiet. En stemme på SV er en stemme på et parti som aktivt vil jobbe for å blokkere Arbeiderpartiets kompromiss både fra opposisjon og fra posisjon. En stemme til SV er en effektiv måte å hindre Arbeiderpartiet å komme igang med sin kompromissløsning. 

Godt valg!

Kommentarer til denne saken