Svar til Marianne Steffensen Kielland

Av
DEL

Leserbrev* Nå har jeg lest Jan-Levi sitt innlegg flere ganger. Jeg finner ikke sitatet "SIL LUKKER DØRA FOR SAMARBEID" noen steder, og for sikkerhets skyld kontaktet jeg også Jan-Levi for å høre om han hadde sagt det. Noe han avkreftet. Han skrev at de ville "legge videre samtaler på is." Betyr de setningene det samme? Eller som du ordlegger deg "at det ikke skulle være tvil om hva SIL hadde kommunisert."

* Når dere i tillegg over artikkelen skriver " Være eller ikke være for FK Lofoten:" tolker jeg det som et spark til SIL, og litt sånn offerrolle til FK Lofoten. Og det synes ikke jeg er helt nøytralt. I tillegg kan det jo også oppfattes som å kaste bensin på bålet. Men for all del: Det kan jo være min overgangsalderoverfølsomhet som preger tolkningen min. For øvrig fortalte Jan-Levi meg også at han var blitt kontaktet av KIL som lurte på om samarbeidet rundt damelag og aldersbestemte lag også var avsluttet. Det sier jo litt.

* Jeg vet at det er mye følelser i fotball, men om du leser mitt innlegg en gang til, vil du også finne mange fakta der. Blant annet om hvor mye ansvar og jobb de som sitter i fotballstyret tar på seg - helt frivillig. Etter innlegget mitt har jeg faktisk fått høre om enda flere enn de jeg kjente til fra før, som har takket av nettopp på grunn av Lofoten - problematikk hver eneste høst. Er ikke dette overhode urovekkende? Mine sterkeste følelser ligger for øvrig hos barne- og ungdomsfotballen, og derfor er jeg mer opptatt at ting fungere der, og at vi har dyktige folk i fotballstyret og i støtteapparatet rundt de unge.

* Jeg forstår at dere i Lofotposten skal ha stor takhøyde for ulike meninger og debatt, men dere må jo også kunne stille kritiske spørsmål og drive undersøkende virksomhet. Kanskje dere fikk noen tips i min hyllest til SIL-fotball om å skrive en "gladsak" for eksempel om mitt store forbilde; Trine Arntsen. Hun har i år trent, sammen med andre jente- 12, 14 og 16, sitter i styret, har stått i mål på damelaget, hjelpetrener der også muligens. Gå og se og hør en kamp hun leder! Legg merke til den positive måten hun dirigerer, oppmuntrer og skryter av sine spillere på. Helt fantastisk personlighet! Jeg tror hun kan bort i mot navnet på alle spillerne i SIL- enda hun ikke er lærer! Jeg blir varm i hjertet av å tenke på henne. Oi da - kanskje for mye følelser her igjen.

* Kanskje LP også kan finne ut ca. hvor mange samarbeidslag som avsluttet samarbeidet da regelverket endret seg, og gutte- og juniorspillere ikke lenger kunne spille for to klubber.

En annen problemstilling man kunne fokusere på er jo: Er det heldig at guttespillere går til Lofoten så tidlig at det kan bli mye benksitting istedenfor at de får mange kamper på gutte- og seniorlag i SIL, spille med jevngamle og virkelig få briljere der og da bygge opp en fantastisk selvtillit. Still gjerne spørsmålet til fotballprofiler utenfor Vågan også, eller noen i Fotballforbundet - da blir det ikke så mye følelser.

Sportslig hilsen Tora Størmer

tidligere spiller og fotballtrener i SIL 22 år

tidligere styremedlem i fotballkretsen og idrettsrådet

Se også: Redaktøren svarer

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags