Gå til sidens hovedinnhold

Nordland fylke ødelegger for idrettsaktive barn og ungdom

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vedtak skaper utfordringer for barn og ungdom.

Nordland fylkeskommune har virkelig gjort sitt til å gjøre det vanskeligere og mer kostbart for barn og ungdom å drive idrettslige konkurranser...

Jeg skjønner godt at reisende snur i døra når prisen for hurtigbåtreise økes og også i noen tilfeller er høyere pris enn flyreiser.

For idrettsaktive barn og ungdom er dette en katastrofe. Dette prøvde jeg å få fylket til å forstå sammen med Vågan Idrettsråd og andre idrettslag gjennom en uttalelse i Lofotposten ifjor, men fylkets politikere kjørte på og endret hurtigbåttilbudet for reisende som nå får negative konsekvenser for barn og ungdom i regionen.

Nå skyter prisene i været, noe som igjen gjør sitt til at enkelte familier ikke ser seg råd til å sende sine håpefulle små på mesterskapet i ulike idretter. Og i tillegg har fylket kuttet lørdagsruta som var en god og rimelig løsning for å kunne dra tur/retur over fjorden samme dag. Nå må idrettslag organisere turer med lengre reise, overnattinger og skaper dermed høyere utgifter for barn og unge som ønsker å satse i konkurranser.

Klasseskille

Endringene gjør nå sitt til at bekymringen om ett klasseskille når det gjelder idrettslige aktiviteter for barn og ungdom nå er en realitet. Dette ødelegger prinsippet med inkludering og at alle skal være med. Det vil ekskludere enkelte som ikke har økonomi til å la barna sine reise med sitt idrettslag og andre utøvere til arrangement utenfor sitt lokale treningssted.

Dette er overhodet ikke bra politikk. Jeg har spilt inn saken til Nordland idrettskrets som skal ta opp saken i styret og administrajonen. Jeg håper det kommer signaler til fylket om konsekvenser som nå skjer med det de har vedtatt.

Hilsen en en meget skuffet og engasjert trener som med stor bekymring ser hva voksne politikeres handlinger gjør med barn og ungdoms fritidstilbud.

Kommentarer til denne saken