Stranda tennisbane blir utbedret

Stranda tennisbane anno 2020

Stranda tennisbane anno 2020 Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var svært gledelig å lese det engasjerte leserinnlegget fra Barstrand i Lofotposten forleden. Vi ønsker alle velkommen som vil tennissporten i Vågan vel, og vil få Stranda tennisbane i stand igjen.
Det er første gang i manns minne, og veldig trist, at en hel sesong i Svolvær måtte avlyses. Nå er styret og medlemmene veldig spente på om oppgraderingen av anlegget kan bli ferdig i år sånn at vi ihvertfall får en normal sesong til neste år. Tennis i Svolvær er til glede for veldig mange. Vi bryr oss om sporten vår!


Det varmer at folk tar kontakt med oss i styret og reagerer på det som skjer.
Hvem har så ansvaret for situasjonen? Vel, Stranda tennisbane er kommunalt eid og inngår i Stranda idrettspark. Vågan Eiendom har som eier ansvaret for utførelse og finansiering av vedlikeholdet av de faste installasjoner; dvs vannledning, gjerder med porter og tennisnettstolper. Klubben eier kun klubbhuset, med terrasse/tribune og er ellers "ansvarlig for all årlig drift og vedlikehold på vegne av Vågan Eiendom", som det heter i driftsavtalen fra oktober 2018. Det betyr at vi på dugnad, holder selve banedekket i god spillemessig stand med påfyll av grus mv.


I den samme driftsavtalen med kommunen fra høsten 2018, lover kommunen forbilledlig, å oppgradere anlegget med nye gjerder og porter innen høsten 2019, da dette er i svært dårlig forfatning og høyst nødvendig. Slik gikk det dessverre ikke.
Kommunen kom på banen på overtid, og fikk klubben til å sette en i gang en storstilt dugnad der den gamle gjerdenettingen ble fjernet. Kommunen utsatte sin del av jobben, og ved sesongstart i år sto vi igjen med en tennisbane som var blitt et anleggsområde.
Vi er avhengig av et tett og godt samarbeid med kommunen for å komme i mål. Kommunen har svært mange oppgaver og må gjøre sine prioriteringer, men vi mener at det man lover bør man gjøre sitt ytterste for å holde. Pandemien har også blitt brukt som en unnskyldning; men da vil vi minne om at jobben skulle vært ferdig høsten 2019, før pandemien brøt ut. Dagens situasjon er uholdbar og kunne vært unngått med bedre planlegging og en bedre dialog. At tennisklubben må avlyse en hel sesong opprører oss. Hadde vi visst dette skulle den gamle nettingen fått stå.


Nå setter vi alle kluter til for at ikke dette skal vedvare. Vi er over 90 medlemmer som savner å drive med sporten som vi er så glad i, og for Knøttene barnehage er det også særs viktig for ungenes sikkerhet at nytt gjerde kommer på plass. Tennis skal være til glede og nytte for alle interesserte i Vågan. Vi har ikke råd til å miste enda en sesong i 2021. Gjerdet rundt Stranda tennisbane bør ferdigstilles snarest.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken