Må utviklingen av Svolvær gjøres så innmari smakløst?

Kaia i Svolvær er populær sommerstid. Bør ikke bybildet og innbyggerne også tas hensyn til i utviklingen av byen?

Kaia i Svolvær er populær sommerstid. Bør ikke bybildet og innbyggerne også tas hensyn til i utviklingen av byen? Foto:

Av
DEL

LeserbrevSvolvær er i stadig utvikling. Det er bra. Men ikke alt vekker begeistring. Hvor er hensynet til innbyggerne - og det totale bybildet?

Jo da, det er utmerket at nye prosjekter skaper arbeidsplasser i Svolvær og omegn. Men disse prosjektene som prangende høyhus handler ikke om veldedighet for byen. Derimot at noen ser hva Lofoten sin populære natur kan innbringe av kroner og øre.

Søkkrike investorer ønsker heller ikke bare å tjene penger, men også sette opp "monumenter" for å markere seg selv? -Når pengene snakker, er sannheten stum, som det heter i et russisk ordspråk.

Honnør til Arvid Falch som nylig hadde et fint innlegg i Lofotposten om utviklingen i Svolvær. Vekst og utvikling kan skape strid i seg selv. Mange vil ha det som før. Og det er kanskje ikke så rart heller når vi ser hva som popper opp av ideer i næringslivet. Nesten som det ikke skulle gå an være nyskapende, kreativ og utviklende uten å måtte ødelegge bybildet?

Det omdiskuterte Operahuset i Oslo er et relativt lavt bygg, som er tilpasset omgivelsene, men for en suksess! Hit valfarter mange mennesker bare for å nyte sola på taket sommerstid. Både folk som bor i Oslo og turister omfavner bygget. Kunne en restaurant under havet i Svolvær blitt vel så populært som et høyhus, bare for å ta et eksempel.

Nye investeringer i Svolvær er i bunn og grunn veldig positivt. Men må det gjøres så innmari smakløst?
Rune Langnes

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags