Osan legesenter og fastlege

Foto:

Av
DEL

LeserbrevI forbindelse med naturlig avgang av fastlege ved Osan legesenter ved årsskifte, har jeg et spørsmål. Vil det bli satt inn nye leger ved sentret? Og hvorfor er ikke legen som sluttet i begynnelsen av juni erstattet? Dette medfører lang ventetid på time hos fastlegen, nettopp fordi han er alene med veldig mange pasienter. Noe som er ugunstig for de som er alvorlig syke og har behov for å oppsøke fastlegen ganske ofte. Og ikke minst for legen som er alene med så lang pasientliste.
Etter over 30 år som pasient hos dr. Olsen blir det en stor overgang med ny lege. Håpet til meg og mange flere er at det blir satt inn to leger der, og at helsesekretærene som er der pr. idag fortsetter. De kjenner legens pasienter godt, og det vil være en fordel for nye tilsatte leger.
Håpet er også at vi får beholde Osan legesenter, dette er et bygg som er særdeles gunstig for mange pasienter. Da spesielt de som ikke klarer/har angst for overfylte venterom, og som kan komme inn "bakveien". Den samme inngangen bruker ambulansene, det skjermer pasienten godt.
Å være pasient ved Osan legesenter har gitt oss pasienter en trygg og forutsigbar behandling, man blir tatt hensyn til både som pasienter og som mennesker. Små enheter er det beste for mange utrygge mennesker, da slipper de å forholde seg til mange ved legebesøk, og blir ikke så lett "bortkommen" som man blir ved større enheter.
La oss få beholde legesentret kjære politikere, tenk helhetlig og ikke minst menneskelig. Mange er mennesker som har et stort behov for trygghet.
Kan noen av politikerne svare oss på dette? Det er viktig i forhold til at årsskiftet nærmer seg med stormskritt, og det vil for mange være svært viktig med hensyn til det kommende kommunevalget.
Til sist vil jeg rette en stor takk til alle ansatte ved Osan legesenter, og ønske fastlegen min en riktig god pensjonisttilværelse. Takk for trygghet, behandling og forutsigbarhet. Takk for at jeg har blitt sett som menneske og ikke bare som pasient.
Takk for skjerming når det har vært nødvendig.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags