Svolvær, byen i mitt hjerte

Investor Christian Ringnes presenterer hotellplanene på folkemøte i Svolvær 20. februar.

Investor Christian Ringnes presenterer hotellplanene på folkemøte i Svolvær 20. februar. Foto:

Av

Onsdag i forrige uke advarte arkitekt Ole Wiig, i et innlegg i Lofotposten, mot tilfeldig plassering av høyhus i Svolvær. Han var sterkt skeptisk til høyhusplanene i Vestfjordgata.

DEL

LeserbrevSom tredje generasjon innbygger i Svolvær, føler jeg et stort ansvar for å ta vare på og beskytte denne fine lille byen vår.

Vi er heldig som bor trygt og godt, med en fjord full av fisk og en natur full av helsebringende opplevelser. Vi er omkranset av fantastiske fjell, - og vi deler gjerne med folk som ønsker å oppleve disse godene våre.

Så har det i den siste tiden kommet investorer fra andre steder som glemmer eller ignorerer at det er vi som eier byen, og vi som bestemmer hvordan planene for byen skal være.

Vi skal sette premissene for hvordan byen skal utvikle seg, både i høyde, bredde og ikke minst arkitektonisk og estetisk.

Derfor er det sjokkerende å lese om ideene fra investor Ringnes, som vil ha høyhus/skyskraper i Vestfjordgata!

Herr Ringnes har kommet med et krav om å få bygge et hotell på 13 etasjer, som skal ligge midt på den høyeste gatetoppen i Svolvær (Sjømannshjembakken)!

Et hotell av slike dimensjoner, som her er skissert, vil komme til å skjule både Svolværgeita og Fløyfjellet, og det vil fremstå som et voldsomt fremmedelement i det området.

Bygging av et slikt hotell må aldri skje!!

Vi skal fortsatt sette grenser for høyde og «magemål» for de ulike investorer som skulle dukke opp. – Disse burde vise litt mer ærefrykt for byen og oss som vertskap.

Jeg er en eldre dame, som har bodd i denne perlen av en by i ca. 70 år. Jeg er ikke imot utvikling og modernisering, men jeg er imot overgrep på det unike ved småbyen Svolvær.Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags