Tørrfiskkasting på festival er forkastelig

Lofotmesterskapet i tørrfiskkasting i Svolvær i 2018.

Lofotmesterskapet i tørrfiskkasting i Svolvær i 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I fjor sommer ble det i LP omtalt at en del av festivalens program var konkurranse i tørrfiskkasting. Den gang sendte jeg et innlegg til LP Hvor jeg kritiserte dette påfunnet. Jeg kalte det respektløs omgang med høyverdig mat .

Nå ser jeg i LP av 20.07.19 at denne aktiviteten igjen står på festivalens program. Jeg synes ikke at vi i Lofoten kan være bekjent av en så respektløs behandling av mat . Ta frem kreativiteten og finn andre objekter å kaste , og hold i alle fall matvarer utenfor . Så ser jeg at Vågan kommune har sponset festivalen , og lurer på om man der i gården erkjent med denne aktiviteten , som er en del av programmet på festivalen . Jeg tror at mange er enige med meg , men unnlater å vise det offentlig, av forskjellige grunner.

Ellers står jeg ikke tilbake for å oppfordre folk til å la være å kaste tørrfisk på Høllafestivalen , og at det dermed blir en aktivitet, som både i år og i ettertid blir lagt død. TENK å bli lofotmester i tørrfiskkasting! Det eventuelle hullet i programmet, som da kan oppstå i år, kan sikkert tettes på flere måter, for eksempel med en kopp kaffe eller en pølse , som kan fortæres med god samvittighet.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags