«Kan overhodet ikke kjenne oss igjen når Leknes foreslås nedlagt»

Faglig leder på Lofoten trafikkskolesenter AS på Leknes, Gudmund Zakariassen.

Faglig leder på Lofoten trafikkskolesenter AS på Leknes, Gudmund Zakariassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Et brev til Turid Stubø Johnsen, regionvegsjef, Statens vegvesen, Region nord.

Hei. Mitt navn er Gudmund Zakariassen og er faglig leder på Lofoten trafikkskolesenter AS på Leknes. Vi er 4–5 lærere og har vært opptil 6 for noen år siden. Jeg har vært trafikklærer i Bodø fra 83-85, og selvstendig med skole sammen med kollegaer fra 83-98, og fra 05 til d.d. Jeg har også «fartstid» fra SVV som inspektør i Midtre Hålogaland distrikt med kontorsted i Harstad fra 2003–2005.

Jeg sammen med alle i vest og de fleste av våre kollegaer i øst kan overhodet ikke kjenne oss igjen når Leknes foreslås nedlagt og at du nå forsvarer dette i dagens utgave av Lofotposten. Dette kommer samtidig med at regjeringen også i dagens Lofotposten har bedt SVV om å bremse forslaget om nedlegging av Leknes som oppkjøringssted for lette klasser. Begrunnelsen som er framkommet er at Leknes er veid og funnet for lett ifht. Svolvær, samt at flesteparten av førerkortkandidater etter sigende skal komme utenbys fra fordi kjøreforholdene er ukompliserte på Leknes?

Les også: Trafikkstasjoner i endring

Dette er direkte feil hva angår «fremmedelement» da vi har oversikt fra vår skole som teller 6 -seks personer og tall fra den andre skolen er 2-to elever i 2018. Du bør også ta inn over deg at SVV oppfordrer elever fra resten av landet om å «shoppe» oppkjøringer hvor ventetiden er kort. Da skal i alle fall ikke denne oppfordringen brukes mot oss.! Men som sagt, 8 elever utgjør ingen overvekt.

Med over 300 førerprøver totalt sier det seg selv at dere er ført bak lyset, tross at dere sitter på egne tall som burde si det samme som vi har kommet fram til.

Vi har påpekt at mange av våre elever er skoleelever med annen adresse, men som bor på Vestvågøy under utdanning samt elever som kommer fra våre nabokommuner i vest på dagstur til Leknes for trafikkopplæring og selvsagt vil de ha annen adresse enn på Vestvågøy, men det kommenteres da fra SVV om at dette er det tatt høyde for og at det likevel med unntak av disse fortsatt er majoritet for utenbys elever med kun kort opphold her. Hvor er dette hentet fra spør vi?

Den andre grunnen er som nevnt Trafikale utfordringer. Jeg vet ikke om du har kjørt selv i Svolvær og på Leknes? Men vi opererer med opplæring i begge småbyene, og alle i vårt fagmiljø mener helt klart at Leknes er minst og kanskje mer utfordrende ifht. Svolvær. Jeg har utfordret hvem som helst i vegvesenet og Vegdirektoratet til å komme til Leknes og kjøre en fiktiv oppkjøring med meg for å anskueliggjøre dette. Dette er publisert i alle øyas aviser inkl. Lofotposten. (Så langt har ingen tatt utfordringen)

Jeg kan spesifikt invitere deg til denne testen om du er i tvil om kompleksiteten på Leknes vs. Svolvær. Vi hadde trolig tatt forslaget mer seriøst om både Leknes og Svolvær ble veid og funnet for lett, men ikke at Svolvær skal bestå og Leknes legges ned. Dette brevet vil bli offentliggjort, og ditt svar det samme.

Ser fram til konstruktiv dialog med dere.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags