- Farlig kryss på E10 bør endres

E10-krysset på Storeidet.

E10-krysset på Storeidet. Foto:

Av

Når skal noe gjøres med det sterkt trafikkerte og livsfarlige krysset på E10 på Storeidet mellom Gravdal og Leknes?

DEL

LeserbrevDere vet hvilket jeg mener, der bilene som kommer vestfra på E10 stadig vekk kaster seg ut foran biler fra Gravdal/Ballstad som kommer i 80 km/t. Det er jo ren flaks at det går så bra som det gjør!

Eller, det skyldes vel egentlig at lofotbilistene er spesielt årvåkne om de spesielle kjøresituasjonene som kan oppstå der. Jeg har flere ganger den siste tiden opplevd at biler svinger ut rett foran meg, og jeg må stå på bremsene.

Det bør etter min mening gjennomføres en omfattende omlegging av trafikkmønsteret i dette krysset. Kanskje kan en stor rundkjøring føre til at trafikken flyter smidigere og til at man samtidig fjerner mange av de farlige situasjonene som krysset i dag skaper?
Like bortenfor krysset prøver gående cruiseturister fortvilet å krysse samme 80-sone for å komme til "gammelveien" uten mellom Gravdal og Leknes uten at det er noen gangbru, undergang eller gangfelt som fører dit.

Flere av dem har allerede vandret langs hovedveien i 80-sonen til og fra Gravdal mens bilene har kjørt sikksakk rundt dem. Er det virkelig slik man ønsker å ta imot turistene i en stor cruisehavn som Leknes?

En gang og sykkelvei langs hovedveien mellom Gravdal og Storeidet burde være høyt prioritert. Ansvarlige myndigheter, herunder Statens vegvesen, bør prioritere tiltak på disse veistykkene omgående.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags