Her på gamlehjemmet

Av
DEL

LeserbrevRapport fra gamlehjemmet en senkveld først i januar. Dokker må jo ikke tru at allt e stille og forfrossent her på bygget. Her e det mye glede, og kanskje sorg-- æ har ikke sett så mye tel den sorgen. Æ e nu litt rundt på andre avdelinge og slamre me kjeften - og litt fliring og av og til litt risting på hodet blir det jo -- nei , ikke av mæ , men av de andre :) Førr det blir jo , som det blir med bannskap og bønn og noen uvante ord-- ja de kjenne dem godt , de uvante ord . Men æ har ikkje møtt ei einasta næpper kjærring på heile huset ! Ikkje ei einaste snerpe! Man blir møtt med omsorg og smil-- dog lura æ jo litt på kem som e mest senil--- beboeran eller de som jobbe her -- førr det e de samme ordan man blir møtt med - har du det bra - har du spist - treng du nå :) Æ flire litt. Og ser at noen av "de skarpeste knivan i skoffa" finns blandt beboeran her.


Det e mange år sia nu at æ fikk servert kaffe som va kokt på kjelen . Men det fikk æ oppleve i formiddag >! Æ va på besøk hos et gammelt par fra kabelvåg , som æ har kjennt heile mitt liv. Kjærringa korke kjelen og bydde på kaffe og julekake - og æ og gubben laug og slamra me kjeften det beste vi kunne. Å lyge va jo litt vanskelig i og med at kjerringa kunne høre kvert et ord . Men koselig va det ! Og dit skal æ nok flere ganga .


Så har æ vært på ei avdeling der dørn va låst-- det va litt skummelt - men åpent blei det og æ blei vist vei inn. Gleden lyste av ansiktet hans da han så meg --- for meg var det som julaften og gebursdag -- han kjente meg ijen den gamle røvern ! Fra vår ungdomstid i Oslo. Jeg skal nok besøke han igjen - men ikke i morra - han skal da få glemme at jeg var der igår hehe
Og sårt nok så hadde han nok glemt det da han snudde ryggen til og gikk inn på rommet. Men jeg gledet meg , og gjør det ennu .I den anne etage har jeg en venn-- ikke akkurat like gammel, men av moral og humor vi enes. Blir liksom jeg hadde en venn for noen år siden som var 25år eldre enn meg . Så jeg vet jo at vennskap har ingen alder- general Pettersen , jeg savner ham .

Ellers så kan jeg vel raportere at jeg kunne ha vært litt heldigere med valg av rom . De som har bebodd her før meg er litt småvanskelige med å la mæ ha nattesøvna . Ja ja hold nu flabben -- så e det vel såret i foten som bit :)

Så skal æ nu fyke litt rundt på alle avdelingen her på gamlehjemmet -- og gi litt latter eller forargelse . Litt latter og fliring , og kanskje gråt og forargelse - æ ser lite tel gråt og forargelse.
Hilsen en på gamlhjemmet

Ove

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags