Et mer bærekraftig Vestvågøy med Arbeiderpartiet

Gøran Rasmussen-Åland

Gøran Rasmussen-Åland Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er en av vår tids største utfordringer. For at Norge skal nå internasjonale klimamål må alle sektorer i kommunen delta.

Vi vil sikre livsgrunnlaget for nåværende og framtidige generasjoner ved at naturressursene vernes og brukes med minst mulig forurensing.

For å nå målet fra Parisavtalen vil vi gjøre en rekke tiltak. Vestvågøy Arbeiderparti vil ha en forpliktende klimaplan for kommunen. Vi har som mål å redusere energiforbruket og forurensingen, for å gjøre dette må Vestvågøy kommune bidra til kutt i klimagasser, og legge til rette for klimavennlige valg.

Videre vil vi gjennom kommunens innkjøp bidra til å nå miljø- og klimamål, blant annet ved å vektlegge klima i anbudsprosesser og stille krav til at egne bygg og leide bygg skal være energieffektive.

Vår kommune har en av landets høyeste andel kommunale el-biler sett opp mot antall ansatte. Dette er ønsket politikk fra Arbeiderpartiet, og noe vi vil jobbe videre med. Vi vil øke denne andelen, samtidig som vi vil arbeide for å etablere flere ladestasjoner i kommunen.

Vi vil også arbeide for å få på plass landstrøm ved kommunens havner, i første omgang i Stamsund, på Ballstad og Leknes havn. Dette må sees i sammenheng med et ønske om å gjøre cruisenæringen mer bærekraftig.

Gjennom siste periode har vi vist at vi har troverdighet når det gjelder klimapolitikk. Et av tiltakene vi har innført er å ansette en egen klima- og energirådgiver i Vestvågøy Eiendomsdrift. Dette er et helt konkret tiltak for å få ned energiforbruket i kommunale bygg, og dermed få ned klimagassutslippene fra kommunal sektor.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken