Svar til Trond Kroken i SP: Initiativ til samarbeid?

Av
DEL

LeserbrevJeg blir rørt når jeg leser leserinnlegget til Trond Kroken -Hvor går stemmen din etter valget i Flakstad?
Ja mer en rørt, ganske opprørt for å si det på en mild måte. Selv om han tydeligvis ikke har les valgprogrammene til de andre listene i Flakstad så ble det vel ganske klart hvor alle parter sto i spørsmålet om kommunesammenslåing under gårdagens valgdebatt på U/L Lysbøen.
Jeg håper og tror i alle fall at den øvrige befolkningen har fått med seg at Flakstad Distriktsliste, AP og SV har gitt klare svar på at vi er motstandere mot kommunesammenslåing.
Videre så påstår han å ha fått en «lunken mottagelse» når han har loddet stemningen for samarbeid etter valget. Her kan jeg kun svare på Distriktslistas vegne, og kan ikke annet en stille meg undrende til hans oppfattelsesevne. Min besvarelse har vært at p.g.a sykdom og kurs kunne vi ikke møtes før gårdagens valgdebatt, under nevnte møte snakket vi sammen og jeg lovet å gi Trond en tilbakemelding i dag hvorvidt vi kunne møtes i inneværende helg. Denne tilbakemeldingen ble gitt, som avtalt! Kan også nevne at vi var positive til et møte, men vi ga vel ganske klart uttrykk både i valgprogrammet og under gårdagens møte at vi ønsker en ny politisk retning i Flakstad. Noe «evig din» samarbeid ønsker vi ikke. Trond påstår vider at «Sp har tatt initiativ til samarbeid med andre lister for å danne grunnlag for et bredt flertall og bedre forutsetning for utvikling». Etter dagens leserinnlegg så får en forståelse at han egentlig ønsker samme type «konstellasjon» som vi har i dagens Flakstad, bare med seg selv i en flertallsposisjon.
Trond Kroken henviser innledningsvis til valgresultatet ved forrige valg «noen ble skuffet, andre ble overgitt og mange lurte på om det var vits i å stemme» Han har sikkert rett i sine påstander, men tar en i betraktning at 51,7 % av de som avga sin stemme ikke stemte på SP og således kanskje er verken skuffet, oppgitt eller lurer på om det er noen vits å stemme så stiller saken seg i et annet lys.
Derfor vil vi på Distriktslista ikke være med på noe «forhåndsavtalt spill» Får vi velgernes tillit og kommer inn i kommunestyret så ønsker vi nettopp samarbeid på et bredt grunnlag. Vi ønsker at alle skal gis en mulighet til å få sin stemme hørt. Gode og fornuftige innspill fortjener å bli hørt, overveid og diskutert på en respektfull måte uansett avsender. Da først viser vi respekt for innbyggere, ansatte og politikere i Flakstad og kan oppnå det gode samarbeidet som vi så sårt har behov for her i kommunen.

God valg

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags