Valget i Moskenes - Moskenes SV

Av
DEL

LeserbrevÅrets kommunevalgkamp preges av rikspolitikerne, også denne gang. Men vi skal stemme på lokale valglister og kandidater. SV stiller til valg i Moskenes for 8. gang, og denne gang som eneste politiske parti. Vi er glade for den økende oppslutningen som SV har, og vi håper på en konstruktiv valgperiode med tre grupperinger i det nye kommunestyret.

Moskenes SV går til valg på følgende hovedsaker:
* Nei til sentralisering, ja til levende distrikter.
* Ja til fisk, nei til oljeboring utenfor Lofoten.
* Arealbruk for næringsliv, boliger, allmennheten og vekst i Moskenes.
* Jobbskaping - for nye arbeidsplasser.
* Gode oppvekstvilkår i Moskenes.
* God økonomistyring og god forvaltningskskikk i kommunen.

Moskenes er en næringsaktiv kommune, mens den kommunale økonomien har svært store problemer. SV mener sentrale instanser må på banen for å løse de lokale økonomiske utfordringene som kommunen har, og vi vil bl.a. bruke våre representanter på Stortinget for å få fokus på kommunens spesielle økonomiske situasjon.

Den store turistøkningen krever løsningen utenfor kommunal pengebruk. Vi må få til en lokal turistskatt til bruk for tilrettelegging og regulering av turistmengden, spesielt på sommeren, slik at kommunebudsjettene brukes utelukkende til tjenesteyting for befolkningen i kommunen.

Det er også viktig at turistnæringa ikke tar over for annen næringsdrift. Sjøgrunn må sikres for fiskeriene framover. SV arbeider også for en fiskeripolitikk som prioriterer kystsamfunnene og den mindre kystflåten, framfor opphopning av kvoter i store rederier.

Det vil være mer enn nok oppgaver framover for den nye politiske kommuneledelsen. Moskenes SV håper og satser på et godt valg, og vi oppfordrer alle til å bruke stemmeretten

Godt valg!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags